Interjú Dr. Iván Kristóf dékánnal a Képmás magazinban 2018. június 27.

Beszélgetés innovációról, kutatásokról, közösségről és jövőképről.

„Mi elsősorban olyan irányból közelítünk, hogy milyen módon lehet a diagnosztikában és a gyógyításban előrelépni, hogyan lehetne kisebb beavatkozásokkal dolgozni, pontosabban célzott diagnosztikával felmérni a páciensek állapotát..."

"Amellett, hogy a hallgatók rendkívül mély és alapos tudásra tesznek szert a jelenlegi nagyon gyorsan változó piaci és technológiai világban, komoly közösségélményt is kapnak, amely erős motivációs és támogató erővel bír. Sok külsős diákunk furcsállja is, hogy itt tényleg oda lehet menni az oktatókhoz, meg lehet kérdezni őket, le lehet ülni velük beszélgetni... Úgy is mondhatnám, hogy ez a karunk egyik különlegessége. Jelenleg kicsit több mint 700 hallgatónk van, mindenki ismer mindenkit, olyanok vagyunk, mint egy nagy család.
A különböző tanulócsoportok egymást segítik, hiszen az ITK spektruma rendkívül széles: érteni kell a kémiához, a biológiához, az informatikához, az elektronikához...
Eközben mi is abban segítjük a hallgatókat, hogy egyrészt megtanuljanak tanulni, másrészt képessé váljanak rendszereket megérteni és fejleszteni. Igyekszünk annak fontosságát hangsúlyozni, hogy mindig tovább kell fejlődni az adott tudományterületen, sosem lehet megállni, főleg most, amikor nap mint nap születnek olyan kutatási eredmények, amelyek komolyan előrevisznek egy-egy területet."

A teljes interjú megtalálható itt.

x