Interjú Horváth Dániellel a Falling Walls berlini döntősével 2016. december 3.

Az ITK-n megrendezett áprilisi Falling Walls Lab innovációs verseny elődöntőjén hárman (Horváth Dániel, Gergely Kristóf és Králik Tamás) jutottak be a novemberi berlini döntőre.

A három döntőbe jutott fiatal közül először Horváth Dániel interjúját olvashatják a Falling Wallssal kapcsolatos tapasztalatairól.

A berlini döntőre milyen várakozásokkal mentél? Mik voltak a kitűzött céljaid?
Megnéztem felvételről a korábbi évek nyerteseinek előadását még a döntő előtt és láttam, hogy ebbe a mezőnybe ilyen formában nem illik bele, amit mi csinálunk, így hát nem győzni mentem, hanem kihozni a lehetőségből a maximumot: Megismerkedni annyi emberrel, amennyivel lehetséges ilyen rövid idő alatt. Minél több visszajelzést szerettem volna gyűjteni arról, hogy milyen véleménnyel vannak a világ legkülönbözőbb szegleteiből érkező kutatók arról, amit csinálunk.

Hogyan zajlott a döntő? Hogy sikerült a pitch-ed? Kivel találkoztál, milyen ismeretségeket kötöttél?
Izgalmas maga a verseny is, de a döntőben számomra az volt a legjobb, hogy nagyon sok különböző helyről jöttek a versenyzők és ilyen multikulturális közösségbe nagyon ritkán kerül az ember. Az már csak hab a tortán, hogy csupa érdekes témáról tudott mindenki mesélni. Megismerkedtünk többek közt pl. egy kenyai kutatóval aki újfajta antibiotikumot fejlesztett, egy svájci-amerikai üzletemberrel, egy japánban tanuló, de orosz származású PhD hallgatóval és még egy svájcban tanuló, Németországban élő, de amúgy szintén orosz származású biológussal is. A listát sokáig lehetne sorolni de a lényeg, hogy sokszínű és érdekes társaság volt.
Szerintem jól sikerült a pitchem, csak sajnos gyorsan kellett beszélnem, mert sok mindent el akartam mondani és még a hihetetlen szűkös 2 és fél percbe is bele kellett, hogy férjek. Sok pozitív visszajelzést kaptam utána az előadásról, aminek természetesen örültem.

Összességében milyen pozitív hozadéka lett számodra a Falling Walls-nak?
Megismertem rengeteg olyan embert, akiket esélyem sem lett volna másképp megismerni, mert annyira más területen mozognak - mind földrajzilag, mind pedig érdeklődést tekintve. Ezen felül letisztázódott bennem pár dolog, ami annak köszönhető, hogy sokféle kérdést kaptam, sokféle embertől. Összességében nagyon pozitív a tapasztalatom a Falling Walls-szal kapcsolatban, csak ajánlani tudom mindenkinek!

Hogyan tovább?
Lefordítjuk az oldalunkat angolra és kicsit még alakítunk rajta, utána pedig tudunk nyitni külföldre és beizzíthatjuk a nemrég felépített ismeretségeket. Nagyon izgalmas hónapok jönnek.

Horváth Dániel előadását itt tekinthetik meg.

Az ötletéről további információk itt olvashatók, a honlapját itt találják.

 

A 2017-es Falling Falls Lab magyarországi elődöntőjének ismét az ITK ad majd otthont.

Jelentkezzetek bátran a versenyre és "döntsétek le a következő falat"!

 

x