Keresztféléves eljárás 2016. október 17.

2017. februári kezdéssel meghirdetett képzések jelentkezési határideje: 2016. november 15.

A PPKE Információs Technológiai és Bionikai Karán februári kezdéssel meghirdetett mesterszakok:

Info-bionika mérnöki MSc (angol nyelven)

Az Info-bionika mérnöki mesterképzési szak - mely a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Semmelweis Egyetem közös képzése - elsősorban olyan mérnöki területekre terjed ki, ahol az életfolyamatok vizsgálatát célzó diagnosztikus interfészek (elektromos jelekké alakítás), a bio-nano mérőeszközök és (tér)képalkotók, valamint komplex életjelenségek és események diagnosztizálását segítő eszközök feltalálása, tervezése, és ellenőrzése a fő feladat. Ide tartoznak még a protézisek, a laboratórium egy chip-en (pl. gén-meghatározó chip), az agyi stimulátorok stb. Ezen eszközök kutatás-fejlesztésében egy új mérnöki diszciplína kialakulásának vagyunk tanúi.

Témacsoportok:
• Bionikus interfészek és integrált rendszerek
• Bio-nano mérőeszközök és képalkotók

Mérnökinformatikus MSc (angol nyelven)

A Karon folyó képzés az általános képzési területek mellett számos tekintetben túlmutat a Magyarországon általában tanított mérnökinformatikus tanterveken.

Témacsoportok:
• Képfeldolgozás és képelemzés (IPCV) specializáció - nemzetközi képzés!
• Érzékelő számítógépek és neuromorf robotok
• Szoftver- és nyelvtechnológia
• Infokommunikáció
• Mikro- és nanotechnológia

Az angol nyelvű képzéseken elsajátított szakmai nyelvi készségek komoly előnyt jelentenek a szakirodalomban való eligazodás, illetve a későbbi kommunikáció, valamint munkavállalási lehetőségek szempontjából.

Magyar nyelvű konzultációkat is tartunk, és esetenként a gyakorlatok, illetve a vizsgák során is van lehetőség magyarul segítséget kérni.

Orvosi biotechnológia MSc

Az Orvosi biotechnológia mesterképzési szak - mely a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Semmelweis Egyetem közös képzése - elsősorban az élő szervezetekben lejátszódó folyamatok molekuláris hátterének feltárására és azok befolyásolására alkalmas eszközök és módszerek ismertetésére terjed ki. A képzés az alkalmazott bioinformatika, biotechnológia és molekuláris diagnosztika területeire terjed ki megfelelő orvosbiológiai alapozás után.

Témacsoportok:
• Alkalmazott bioinformatika
• Molekuláris biotechnológia

A felvételivel kapcsolatos további hasznos információk itt találhatók.

A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2016. november 15-én éjfélig kell rögzíteni a www.felvi.hu oldalán elérhető E-felvételin keresztül. A jelentkezés hitelesítésének határideje 2016. november 23.

x