Lelkisegély szolgálat 2020. április 2.

Pszichológiai tanácsadás a koronavírus okozta megváltozott helyzet kezelésének megkönnyítésére

A mostanra kialakult koronavírussal kapcsolatos helyzet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem valamennyi hallgatóját, oktatóját, munkatársát fokozott alkalmazkodásra készteti. A távoktatás, távmunka kihívásai, a munka és a magánélet szétválasztása ugyanazon falakon belül, a személyes tér kialakításának nehézségei, a járvány okozta szorongások fokozott feszültséghez, stresszhez vezethetnek. Ezen helyzetek hatékonyabb kezelésében szeretnénk segítséget nyújtani ingyenes szolgáltatásunkkal.

Jelentkezés:

- Kérjük erre az email címre írjon: pszi.tanacsadas@ppke.hu

- Annak érdekében, hogy a jelentkező véletlenül se kerüljön saját tanárához, vagy kollégájához tanácsadásra, kérjük, az üzenet tárgy mezőjében jelölje meg, hogy melyik kar hallgatója, munkatársa (pl.: HTK, vagy: ITK, stb). A karon belüli tanácsadást a kar megjelölése esetén tudjuk garantáltan elkerülni.

- A levél szövegében kérjük írja le röviden, hogy milyen problémával kapcsolatban keres támaszt (pl. erős szorongás a félév befejezése miatt, munkaszervezési, napirendi problémák, család és gyermekek napirendje, családi feszültségek fokozódása, rossz alvás, fertőzéstől való rettegés, egyedüllét, társas izoláció nehézségei).

- Ügyeletes kapcsolattartónk 24-48 órán belül összeköti a megfelelő szakemberrel.

Fontos tudnivalók:

- Mind a jelentkezéskor megadott adatok kezelése, mind a tanácsadás a PPKE adatvédelmi szabályainak és a pszichológus etika szabályainak betartásával történnek.

- Önkéntes segítő szakembereink a koronavírussal kapcsolatos problémákkal segítenek megküzdeni online vagy telefonon keresztül.

- A megadott email címen való jelentkezés időpont egyeztetésre ad lehetőséget, nem jelent azonnali segítséget.

- A segítségnyújtás időtartama maximum 3-5 alkalom.

- A segítő beszélgetés nem jelent egészségügyi ellátást, pszichoterápiát vagy pszichiátriai gondozást. Amennyiben jár pszichológushoz vagy más segítő szakemberhez és a már meglévő tünetei súlyosbodnak, keresse terapeutáját, pszichológusát.

További lehetőségek a segítségkérésre, hasznos weboldalak:

https://meghallgatunk.online/

http://pszi.hu/probono_pszichologus/

https://jezsuita.hu/subdomains/oazis.jezsuita.hu/home_hu.html

https://www.sas-ok.hu/szuggesztiok-tanacsok-tippek-az-uj-koronavirus-covid-19-helyzetre/

http://mpt.hu/2020/03/17/pszichologiai-vonatkozasu-kerdesek-es-valaszok-a-koronavirussal-kapcsolatban/

x