Roska Tamás Tudományos előadás pályázat nyertese 2019. január 29.

Papp Ádám, ITK-s posztdoktor nyerte el az OTDT Roska Tamás Tudományos Díját Informatika Tudományi szekcióban.

A Roska Tamás Tudományos előadások intézményét az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) hívta életre Roska Tamás tudományterületeket összekapcsoló, nemzetközileg elismert kutatói életműve előtti tiszteletadás valamint a felsőoktatás különböző képzési szintjein történő tehetséggondozó, tudományos kutatói tevékenység folyamatosságának támogatása és perspektíváinak felmutatása, a tehetség elismerése és a fiatal kutatói teljesítmények megismertetése céljából.

Papp Ádám a Roska Tamás Műszaki és Természettudományi Doktori Iskola posztdoktora a „Spinhullám alapú számítógépek" ismertetésével nyerte el az elismerést. Előadását a XXXIV. OTDK Informatika Tudományi Szekciójában hallgathatják meg az érdeklődők 2019. április 16-án az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán.

Roska Tamás tudományos előadás tartására elismerő felkérést kaphat az a doktorjelölt/doktorandusz/posztdoktor, aki kutatómunkája során az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, eredményeiről nívós publikációk, előadások, művészeti vagy tudományos alkotások formájában számot adott, valamint képes eredményeit magas színvonalú és élményt nyújtó tudományos, tudománynépszerűsítő előadásban közzétenni.

A Roska Tamás-előadók elismerő oklevelet, emlékérmet, nettó 300 ezer forint pénzdíjat, továbbá ajánlást kapnak további rangos tudományos folyóiratokban való megjelenésekre, valamint az OTDT támogatja tudományos, illetve tehetséggondozó pályázatokra benyújtott pályázataikat.

A díjazottak névsora.

Gratulálunk!

(forrás: otdt.hu)

x