Hallgatói vélemények

Miért az ITK-t választottam?

"Az első érv a mérnökinformatikus kép-zés mellett az volt, hogy szeretek programozni, és mérnöki diplomával könnyebben el lehet helyezkedni. Jelentkezésemben közrejátszottak a barátaim ajánlásai és az, ami a nyílt napon elhangzott: hogy a mérnökinformatikus és bionika mesterszak között van átjárás. Mivel a bionika is érdekel, jó dolognak tartottam, hogy később ebbe az irányba is tudok továbbhaladni." (K.Á., BSc hallgató)

"Néhány éve olvastam egy cikket a természetbeli jelenségek műszaki gyakorlatba való átemeléséről, a bionikáról. Azóta nem kérdés számomra, hogy mivel szeretnék foglalkozni. Egyértelmű volt, hogy ehhez az úthoz a tökéletes választás a PPKE ITK. Hiszem, hogy a bionika az orvostudomány jövője, ami milliók életét változtatja meg." (D.F., BSc hallgató)

"Tanulmányaim első félévében rendkívül sok segítséget kaptam mind az oktatók, mind a felsőbb éves hallgatók részéről, akik közül jó néhányan az Animátor Közösség tagjai is voltak, mely a kari tanulmányi és szociális életbe segített bevonni bennünket, elsőéveseket. Ennek hatására én is aktív tagja lettem a Közösségnek és a HÖK Külügyi Bizottságának is, ahol a hozzánk érkező külföldi vendéghallgatóknak szeretnénk ugyanezt a "Welcome" érzést átadni." (K. P., MSc hallgató)

"A bionika azért tetszett meg nekem a pályaválasztás során, mert nem kellett választani a természettudományos tárgyak között. A kar profilja megengedte a tanulmányaink során, hogy széles körű ismereteket szerezzünk a körülöttünk lévő világról, ugyanakkor a nekünk tetsző témában elmélyedhessünk. Ez az elmélyülés persze csak a stabil alapok elsajátítása után következhetett, főleg az MSc éveiben. A gyorsan változó világban ezek a stabil alapok azok, amik alapján úgy érzem, hogy bármilyen újdonság jön szembe velem, azt hamar meg tudom érteni." (Sz. Á., PhD hallgató)

 

Hova tovább?

"Már itthon is rengeteg cég foglalkozik bionikával, a mérnökinformatikus pedig az egyik legkeresettebb végzettség. Viszont ami számomra különösen vonzó, hogy az egyetem számtalan külföldi kapcsolattal rendelkezik, melynek köszönhetően kint is lehet kutatni vagy folytatni a tanulmányokat, illetve külföldi piacon lehet munkát keresni. A bionika területe teljesen új és innovatív, azok számára a legvonzóbb, akik valami újat akarnak alkotni, részt akarnak venni egy új ipar születésében. A kar pedig remek lehetőségeket biztosít erre a személyes fejlődésre." (T. B., MSc hallgató)

"Magyarországon is kiváló lehetőségek vannak Akadémiai területen, többek között az agykutatás vagy a molekuláris diagnosztika területén világszinten élen járnak a magyar kutatócsoportok, de a környező fejlett országokban is sok biotechnológiai cég tevékenykedik, ahol a lehetőségek tárháza szinte végtelen." (NK. E., PhD hallgató)

"Mindenkinek csak ajánlani tudom a Kart alapképzésre és mesterképzésre egyaránt. Nem csak azért, mert kiváló oktatók tanítanak a Karon, akik tudásukat szívvel és lélekkel adják át az új nemzedéknek, hanem a közösség és a hangulat miatt is." (H. B., MSc hallgató)

"Az itteni képzés során olyan világszemlélet alakult ki bennem, amely a már meglévő ismeretanyag kombinálására irányul, olyan eszközök és szoftverek kifejlesztésére, amelyek hidat képeznek a mérnöki világ és például az orvoslás között. Tanulmányaim végeztével orvosi képelemzés előzetes szoftveres feldolgozásával szeretném segíteni a betegellátásban dolgozók munkáját." (K. P., MSc hallgató)

 

További információk a Felvételiről: Felvételizőknek

Frissítve: 2019.10.14.

x