Közösségek

Énekkar

Bércesné Novák Ágnes tanárnő vezetésével immár több mint 10 éve működik és bővül énekkarunk. Változatos műveket éneklünk, a komolyaktól a népdalokon át a spirituálékig sok műfaj képviselteti magát kottáinkban. Hetente egy rendszeres próbánk van (általában kedden délután), de a nagyobb fellépések előtt sűrűbben szoktunk gyakorolni. Már hagyományként említhetjük az őszi énekkaros táborokat, amelyek nagyon jó közösségkovácsoló erejűek, ezen kívül évente egyszer-kétszer meghívnak minket különböző helyekre vendégelőadónak. 2013 májusában a Mária Rádió I. kórusversenyén vettünk részt, ahol ezüst minősítést szereztünk, az egyik dalunkat pedig különdíjjal jutalmazták. Az egyetem falain belül az évnyitón, diplomaosztón illetve a karácsonyi és az év végi koncerten hallhattok bennünket. Természetesen idén is várjuk az új elsősök közül a daloskedvűeket! :)

Animátorok

Közösségünk 2008 májusában alakult. Célunk és feladatunk az első évesek beavatása az egyetemi élet minden rejtélyébe. A tanulócsoportok szerint minden csoportnak van 5-6 animátora, akikkel eleinte sűrűbben leülnek megbeszélni a felmerülő kérdéseket, problémákat. A lényeg, hogy mindig segítségetekre lesznek, bármivel fordulhattok hozzájuk. Az animátorok feladatkörébe nemcsak a gólyák integrálódásának könnyítése tartozik: sok programot is ők szerveznek évközben.

VIFI

Csütörtök esténként gyűlnek össze a Vidám Istenkereső Fiatal Informatikusok (és bionikusok). Alkalmaink felépítése félévenként változik, rendszerint egy rövid előadással kezdődnek, ezek témái változatosak, de a leginkább egyetemistákat foglalkoztató kérdésekről szólnak. 2012 tavaszán MEKDSz-diákkör lettünk. (A MEKDSz a magyar felsőoktatási intézmények felekezetközi keresztény közösségeit összefogó szervezet. http://mekdsz.hu) Minden félévben van egy hétvége is, amikor a közösség összekovácsolása kap szerepet. Többet megtudhatsz rólunk honlapunkon: http://vifi.itk.ppke.hu

Zenekar

Viszonylag kisebb létszámú, de színes (hegedű, mélyhegedű, cselló, fuvola, trombita, oboa, szaxofon, zongora, esetenként basszusgitár) zenekarunkkal komolyabb klasszikus és vidámabb, könnyedebb műveket is megszólaltatunk a félév végi koncerteken. A fellépések előtt próbálunk sűrűbben, ezek az alkalmak igen jó hangulatúak. A zenekar lelkes vezetői Takács professzor úr.

x