Rendezvények

Igyekszünk színesebbé tenni az egyetemi életet egész évben változatos rendezvényekkel. Érdemes a levelezőlistát figyelni, mindenről fogsz előtte értesítést kapni.

Gólyatábor

Nálunk a Gólyatábort a már egy évet elvégzett „gólyáknak” szervezzük, tehát ne aggódjatok, lesz nektek is rendes, több napos Gólyatáborotok. A lelkes szervezőcsapat mindent megtesz, hogy mindenki jól érezze magát: strandolás, számolóháború, akadályversenyek, esti karaoke, kvíz, és egyéb programok teszik változatossá ezt a júliusi öt napot. 2009 óta keretsztorival is feldobtuk a tábort: a fő cél az volt, hogy a céhesek, nemesek, lovagok, parasztok, szerzetesek és az udvari nép közösen legyőzzék a soraik közt bujkáló lázadókat, és ezzel lehetővé tegyék hőn szeretett királyuk visszatérését. Természetesen sikeresen végrehajtották a feladatot, így méltóvá váltak arra, hogy teljes értékű másodévesei legyenek karunknak. 2010-ben egy igazi castingon dőlt el, hogy melyik mesebeli nép a legalkalmasabb a főszerepre, 2011-ben pedig a hírhedt Don Szatács kereste a Föld népei közt azt a nemzetséget, aki alkalmas új étterme vezetésére. 2012-ben egy fantasztikus filmcsillag, Miss Starshine kegyeiért küzdöttek a különböző stílusú filmeket képviselő csoportok. 2013-ban pedig egy valódi izgalmas nyomozás részesei voltak, amikor egy rablás rejtélyét kellett megoldaniuk. 2014-ben egy cirkuszi előadás volt a téma, 2015-ben pedig egy lagzifesztiválon vehettünk rész ahol eldőlt, melyik zenei stílus a legmegfelelőbb egy lakodalomba. Idén, 2016-ban pedig a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola tanoncai mérték össze varázserejüket.

Sportnap

Tavasz egyik szombatján kerül megrendezésre ez a mozgalmas nap, ahol a hallgatók kipróbálhatják magukat több sportágban is, legyen szó csapatversenyről (kosárlabda, foci, floorball, strandröplabda) vagy egyéni számokról (tollas, fekvőtámasz, ugrókötél, falnál ülés, felülés, dekázás), a versenyek között pedig pihenésképpen csocsózhatunk vagy megvámolhatjuk az asztalokon lévő pogácsákat. A nap végén kerül sor az eredményhirdetésre, minden ágban a legjobb hármat jutalmazzuk. A pár száz forintos nevezési díj fejében egy kellemes, hangulatos napot tölthetünk el egymással, ráadásul a részvételért tesi aláírás is járhat.

Pázmány-nap

Egyetemünk névadójának tisztelgünk ezen nap egyik részében, majd a délután folyamán az ITK falai egy pörgős akadályversenynek adnak otthont, ahol az első díjért küzdenek a kalandkedvelő hallgatók minden évfolyamból, sőt a doktoranduszok és az oktatók is szokták képviseltetni magukat egy-egy csapatban. Egy biztos, olyan élményben lehet részed, amelyben a szürke iskolai napokon nem, érdemes tehát csapatot szervezni, és versenybe szállni a győzelemért. Legutóbb egy hacker támadás érte az épületet s a csapatoknak meg kellett fejteniük, ki állhat a támadások mögött. Az idei verseny sem ígér majd kevesebb izgalmat.

IrZen és a fotópályázat

Vagyis Irodalmi és Zenei Est, ahol végre megcsillogtathatjátok rejtőző tehetségeteket. Lehet indulni énekkel, zenével, verssel, tánccal, humoros produkcióval, ennek csak a kreativitás szab határt. Egy családias délutánt képzeljetek el, ahol minden fellépőt a közönség nagy tapssal, a legjobbakat a zsűri pedig jutalommal ösztönzi, érdemes tehát színpadra állni. Ezzel párhuzamosan szoktuk rendezni a fotópályázatot, amire beküldhetitek a legszebb megörökített pillanatokat, amelyekre egy kis jótékonykodás keretében lehet szavazni, így egyszerre tudjuk a művészetet és a nehéz sorsú gyermekek táboroztatását támogatni. Egyébként sem áll távol a Kar szellemiségétől a jótékonyság, a kari karácsonyfa alatt (amire a pénzt a hallgatók gyűjtik össze) az ünnep előtt halomban állnak az ajándékokat rejtő cipősdobozok, amikkel Balázs atya közvetítésével varázsolhatunk mosolyt csángó gyerekek arcára.

LAN-parti

Idén is megrendezésre kerül a már-már hagyománynak számító közös LAN-parti. Hatalmas élmény a hallgatótársaiddal egymás ellen, vagy éppen egymással játszani abban a tanteremben, ahol oktatási időben a programozás rejtelmeibe próbálnak bevezetni téged. Természetesen bevetjük az ITK összes informatikai eszközét; a nagy előadókban hatalmas vásznon megy az autóvezetés, ki lehet próbálni a VR szemüveget és hatalmas TV-ken lehet konzolos játékokat játszani.

Énekkaros koncertek

A Kar egyik nagy előnye a családiasság, nagyon bensőséges az adventi készület is, de a legfényesebb gömb a fenyőfán az énekkar karácsonyi koncertje szokott lenni. A tanév végén, májusban is rendszerint van egy hasonló esemény, mindkettő a félév lezárását hivatott ünnepelni, a kari jutalmakat is ekkor osztják ki.

x