Pályázható szociális támogatások:

Rendszeres szociális támogatás

A nehezebb anyagi körülmények között élő hallgatókat hivatott támogatni. Elbírálásánál fontos szempont a családban egy főre eső jövedelem, a testvérek száma, tartós betegségek és még számos tényező. Mivel nincs külön lakhatási, csak szociális támogatás, ezért a pályázatnál a lakhatási körülményeket is figyelembe vesszük.

A pályázatok elbírálását, pontozását a HÖK, a kifizetéseket a Gazdasági Osztály végzi dékáni és rektori jóváhagyással. Kérjük, a pályázat leadása előtt olvasd el  a FAQ-ot és ismerd meg az egész PPKE-n újonnan (2015-ben) bevezetett egységes pontrendszert és az elfogadott dokumentumok listáját!

Az űrlapok kitöltését az alábbi oldalon lehet megtenni: https://szoctam.ppke.hu A kinyomtatott űrlapot és csatolt dokumentumokat a szeptember elején kihirdetésre kerülő időpontokban tudod leadni az aulában lévő HÖK pultban vagy a HÖK postaládájába (76).

Letöltések

További kitöltendő dokumentumok önellátóknak:

2018 tavaszi félévre a pályázatleadási időpontok:

febr. 12. (hétfő) febr. 13. (kedd) febr. 14. (szerda) febr. 15. (csütörtök) febr. 16. (péntek)
8:05-10:15 8:05-10:15 8:05-10:15 10:05-12:15 8:05-10:15
febr. 19. (hétfő) febr. 20. (kedd) febr. 21. (szerda) febr. 22. (csütörtök) febr. 23. (péntek)
8:05-10:15 8:05-10:15 8:05-10:15 11:05-13:15 8:05-10:15

Ezen időpontokban megtalálhattok minket a jegyzetboltban, egyébként a HÖK postaládába bedobva juttathatod el hozzánk az űrlapot (ez esetben kérem emailben jelezzétek).

MÁSODIK HÉTEN CSAK HIÁNYPÓTLÁS ADHATÓ LE!!

 

Ha további kérdéseid merülnek fel írj a kari gazdaságisok listájára ( hok-gazdasagi(kukac)itk.ppke.hu ), vagy keress meg közülük valakit, szívesen segítünk Neked.

Alaptámogatás

Alaptámogatásban az adott képzési szinten (BSc, MSc) első alkalommal államilag támogatott hallgatói jogviszonyt létesítő személy részesülhet, az első aktív félévre való beiratkozás alkalmával. Akkor lehetsz jogosult, ha a kiemelten rászoruló hallgatói csoportok* valamelyikébe tartozol.
További információkat és a kiemelten rászoruló hallgatói csoportokat itt találod.
A támogatás igényléséhez az alábbi formanyomtatványt kell kitöltened és személyesen leadnod a szociális támogatás leadására kijelölt időpontok valamelyikében.

Rendkívüli szociális támogatás

Azok a hallgatók pályázhatnak ezért a juttatásért félév közben (a rendszeres szociális támogatás leadási ideje után), akiknek a „szociális helyzete valamilyen hirtelen, váratlan esemény miatt megváltozott” a rendszeres szociális támogatás idején leadott űrlapon feltüntetett adatokhoz képest - lehet ez haláleset, baleset, munkahely elvesztése, tehát alapvetően olyan események, amik a család egy főre eső jövedelmét jelentősen csökkentik, vagy jelentős kiadással járnak. A pályázatot a HÖK Gazdasági Bizottsága bírálja el.
A támogatás igényléséhez az alábbi formanyomtatványt kell kitöltened és a csatolt igazolásokkal együtt leadnod a Gazdasági és Szociális Bizottság elnökének.

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj olyan pénzbeli szociális támogatás, aminek elbírálását nem az Egyetem végzi, azonban sikeres pályázat esetén az Egyetem folyósítja azt. A Bursa Hungarica ösztöndíjat a nemzeti erőforrás miniszter pályázat alapján ítéli oda, kizárólag szociális szempontok alapján.
Bővebb információk: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapja

x