Pályázható szociális támogatások:

Rendszeres szociális támogatás
A nehezebb anyagi körülmények között élő hallgatókat hivatott támogatni. Elbírálásánál fontos paraméter a családban egy főre eső jövedelem, a testvérek száma és még számos körülmény. Mivel nincs külön lakhatási, csak szociális támogatás, ezért a pályázatnál a lakhatási körülményeket is figyelembe vesszük. Bővebb iformációkért kérjük olvasd el a HTJSZ-t.
A pályázatok elbírálását, pontozását a HÖK, a kifizetéseket a Gazdasági Osztály végzi, melyet a Dékán Úrnak és a Rektor Úrnak is jóvá kell hagyni. Kérjük, a pályázat leadása előtt olvasd el  a FAQ-ot és ismerd meg az egész PPKE-n újonnan (2015-ben) bevezetett egységes pontrendszert és az elfogadott dokumentumok listáját!

Az űrlapok kitöltését az alábbi oldalon lehet megtenni: https://szoctam.ppke.hu A kinyomtatott űrlapot és csatolt dokumentumokat az alábbi időpontokban (időpontok szeptember elején!) tudod leadni az aulapultban. Vagy a HÖK postaládábajába (76).

Letöltés: büntetőjogi nyilatkozat template
További kitöltendő dokumentumok önellátóknak:
szülői/eltartói nyilatkozat
önellátói nyilatkozat

A dokumentumok leadásának határideje 2017.02.17. ezután csak hiánypótlással adhatóak le.

Jegyzetboltban az alábbi időpontokban találtok meg minket:

02.13. hétfő 02.14. kedd 02.15. szerda 02.16.csüt  02.17. péntek
11:00-13:00 10:00-12:00 12:00-14:00 11:00-13:00

12:00-14:00

02.20. hétfő 02.21. kedd 02.22. szerda 02.23.csüt 02.24. péntek
14:00-16:00 12:00-14:00 10:00-12:00 10:00-12:00 12:00-14:00

MÁSODIK HÉTEN CSAK HIÁNYPÓTLÁS VAN!

 

Ha további kérdéseid merülnek fel írj a kari gazdaságisok listájára ( hok-gazdasagi(kukac)itk.ppke.hu ), vagy keress meg közülük valakit, szívesen segítünk Neked.

Alaptámogatás
Alaptámogatásban az adott képzési szinten (BSc, MSc) első alkalommal államilag támogatott hallgatói jogviszonyt létesítő személy részesülhet, az első aktív félévre való beiratkozás alkalmával. Akkor lehetsz jogosult, ha a kiemelten rászoruló hallgatói csoportok* valamelyikébe tartozol.
További információkat és a kiemelten rászoruló hallgatói csoportokat itt találod.
A támogatás igányléséhez az alábbi formanyomtatványt kell kitöltened és személyesen leadnod a szociális támogatás leadására kijelölt időpontok valamelyikében.

Rendkívüli szociális támogatás
Azok a hallgatók pályázhatnak ezért a juttatásért félév közben (a rendszeres szociális támogatás leadási ideje után), akiknek a " szociális helyzete valamilyen hirtelen, váratlan esemény miatt megváltozott " a rendszeres szociális támogatás idején leadott űrlapon feltüntetett adatokhoz képest - lehet ez haláleset, baleset, munkahely elvesztése, tehát alapvetően olyan események, amik a család egy főre eső jövedelmét jelentősen csökkentik, vagy jelentős kiadással járnak. A pályázatot a HÖK Gazdasági Bizottsága bírálja el.
A támogatás igényléséhez az alábbi formanyomtatványt kell kitöltened és a csatolt igazolásokkal együtt leadnod a Gazdasági és Szociális Bizottság elnökének.

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj
A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj olyan pénzbeli szociális támogatás, aminek elbírálását nem az Egyetem végzi, azonban sikeres pályázat esetén az Egyetem folyósítja azt. A Bursa Hungarica ösztöndíjat a nemzeti erőforrás miniszter pályázat alapján ítéli oda, kizárólag szociális szempontok alapján.
Bővebb információk: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapja

x