Egyetemi rendezvények

Őszi félév

Pázmány Nap ★ október eleje

A Pázmány napon vicces akadályversenyen vehetnek részt az egyetemen a hallgatók és a kar munkatársai. Négy, öt fős csapatokba szerveződve járják végig az állomásokat ahol évről évre igyekszünk különféle ügyességi és logikai játékokkal mérni, hogy ki a karon a legtalpraesettebb.

Sport Nap ★ november eleje

Hagyományokhoz híven, a hallgatók minden félévben kiélhetik sport iránti vágyaikat, melyeket értékes ajándékokkal honorálunk. Idén szeretnénk ezt a rendezvényt egész egyetemi szinten meghirdetni és ezzel is elősegíteni az egész egyetemet átfogó hallgatói közösség formálódását.

Gólyabál ★ november közepe

Minden évben megrendezésre kerül karunk hagyományos Gólyabálja, mely karunk dékánja és elsőéves hallgatóink gólyatánca nyit meg. Itt bemutathatja minden hallgatója, hogy mennyire sikerült elsajátítania a társastáncok alapvető lépéseit, melyet a megelőző hónapokban heti rendszerességgel megtartott kurzusokon tudnak elsajátítani. A rendezvényen évről évre fellép közösségünk megújuló zenekara, az AnimátoRock együttes, ami a zenében jártas tagokból önműködően szerveződik.

LAN Party ★ november vége

Nagyon fontos, hogy megtanuljunk csapatban dolgozni, és ezt leginkább a közös játékkal tudjuk kiépíteni. Továbbá nagyon fontos, hogy a hallgatók barátságokat kössenek, hiszen későbbiekben egymás kollégái lesznek, így tudják egymást segíteni.

Mikulásozás ★ december 6.

A Mikulásozás minden hallgatót felderít, pár percre kizökkenti a tanulásból és így eszébe jut, hogy az advent már elkezdődött és lélekben is készül a Karácsonyra.

Jótékonysági Sütivásár ★ utolsó tanítási napok

A jótékonysági sütivásár keretein belül a hallgatók és oktatók egyaránt hozhatnak süteményt. A süteményekért felajánlott összegekből az árva gyerekeknek készítünk cipősdoboz ajándékokat, amelyeket egy, a vezetőség által felkért jótékonysági szervezet juttat el a rászorulóknak karácsony szentestét megelőzően.

Nemzeti ünnepek ★ március, október

Egyetemi hagyományaink mellett igyekszünk őrizni magyarságunkat is. Így ifjú tagjaink minden évben megemlékezést tartanak a kar hallgatóinka és munkatársainak az aulában nemzeti ünnepeink alkalmával.

 

Tavaszi félév

Sítábor ★ február eleje

Számos program mellett minden évben szervezünk az érdeklődő hallgatóknak sítábort is. Ezt általában egy szervezett út keretében tesszük, ami magában foglalja az utazást, szállást és a síbérletet. Az utazást lehetőségekhez mérten igyekszünk egyéb, akár szakmai programokkal is kiegészíteni, mint esténként szakmai est vagy Genfi városnézés, CERN látogatás.

Farsangi Bál ★ hamvazószerdát megelőző hét

Nem telhet el év a januári vizsgaidőszakot lezáró és az új félévet nyitó Farsangi Bálunk nélkül. Ezt rend szerint a karunkhoz közel álló, kollégista lányaink lakhatását biztosító Jézus Szíve Társasága Egyetemi Szakkollégiumában szoktok megrendezni, nem messze a kar épületétől. A bál a résztvevők számára ingyenes, a támogatói jegyekből befolyt összegekből a kollégium éves munkáját, a lányok továbbképzését igyekszünk támogatni.

Offline Day ★ március közepe

A tanulmányok mellett kifejezetten fontosnak tartjuk az szakmai továbbképzéseket is, egybekötve akár egyéb szabadabb programmal. Ezen a rendezvényen terveink szerint megfordul majd számos informatikával és bionikával foglalkozó cég, akik bemutathatják nekünk eszközeiket és a piaci életet. A hallgatók pedig az előadások mellett számítógépes játékokkal szórakozhatnak reggeltől estig.

SportNapok ★ április eleje

A szalmai és szabadidős programok mellett fontosnak tartjuk a hallgatók egészségi életének fejlesztését is. Ennek érdekében idén a számos sport rendezvény mellett véradást és egészségügyi továbbképzést is szervezünk. Idén először lehetőséget nyújtunk a hallgatóknak BLS oktatáson való részvételre is, amiben elsajátíthatják majd az aulában elhelyezett automata defibrillátor használatát és megtanulhatják, hogy vészhelyzetben hogyan kell mesterséges újjáélesztést alkalmazni.

IrZen és fotópályázat ★ április vége

A hallgatók bemutathatják, hogy milyen zenés vagy irodalmi hobbit űznek. Fontos, hogy ne csak a szakmai dolgokkal foglalkozzunk, hanem legyenek kulturális események is.

Kirándulás ★ május 6.

Ép testben ép lélek, ha napokig görnyedünk a számítógép felett fontos, hogy egy kicsit kimozduljunk és megismerjük a környék túra útvonalait. Egy kisebb túrával igyekszünk kedvet csinálni a hallgatóinknak a túrázáshoz és a sporthoz.

DunaParty ★ szorgalmi időszak utolsó hete

Előző évek hagyományaihoz híven tervezzük megrendezni idén is ezt a félévzáró rendezvényt, melyet egy budapesti dunai hajóra szervezünk. Az estét megelőzően tartjuk közösségünk és a HÖK vezetői évértékelését és éves továbbképzését, melyen általában meghívott előadó szokott részt venni.

x