10 éves az Animátor Közösség 2020. február 27.

Beszámoló az Animátor Közösség 10 éves jubileumi ünnepségéről.

A kerek évszámoknál adódik, hogy megállunk, visszatekintünk. Mérleget húzunk, mi volt jó, milyen értékeket érdemes tovább vinni. Az élet minden területén fontos, hogy hagyatkozzunk az elődök tapasztalataira, ez így van az AK-nál is.

Február 20-án, csütörtökön este volt a jubileumi ünnepség. Már a díszítés is jól jellemezte a közösséget, a falakra az Animátor ima sorait tették fel. Fő üzenete, hogy felelős vagy a környezetedért, hiszen Te alakítod. Készítettek egy nagy posztert, amin az elmúlt évek rendezvényeinek pólói voltak, és régi képekből fotófalat.

A most aktív vezetőség meghívta az oktatókon kívül a régi diákokat is, akik alapították, vagy aktívan alakították az elmúlt években a közösséget. A kerekasztal beszélgetést Hortobágyi Kata és Szirt Viktória vezették. A kezdetekről kérdezték a régieket: Kubinger Ágit, Kerekes Bálintot, Kóra Janát, a folytatásról Naszlady Mártont és Szabó Rékát. Góth Juli kérdésére, hogy mit várnak a vezetéstől, Ági jól összefoglalta, mennyire fontos a támogatás. Kedves történetet mesélt el arról, hogyan válhatott az ITK épülete az eső által majdnem elmosott rendezvény helyszínévé. Azon a szombati napon Roska professzor úr meglepődve tapasztalta, hogy a csendes egyetem helyett futkározó, hangoskodó diákokkal volt tele az épület. Szeretettel, nyugalommal vette tudomásul a felfordulást.

A kvízjátékban ismerni kellett az AK történetét, de olyan fontos kérdések is voltak, hogy hány kg cukor van a raktárban. A szünetekben nagyon értékes találkozások, beszélgetések zajlottak. Tíz tüzijátékos torta zárta a programot.

Erre a napra jelent meg az AK könyv, mely az elmúlt 10 év programjainak szervezőit szólaltatta meg, sok-sok színes képpel illusztrálva az animátorokra annyira jellemző felszabadult, vidám hangulatot.

Reméljük, nem várunk újabb 10 évre, hogy ehhez hasonló, több korosztályt megmozgató rendezvényünk legyen, és felhangozzék: De jó, hogy találkozunk, mi van Veled?

x