A Pázmányos csapat 5. lett a KEK futsal kupán. 2021. október 25.

Szeretettek gratulálunk a csapatnak!

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) egy olyan sportesemény, melynek hitvallása a határokon átívelő magyar fiatalok közösségének erősítése és a magyar felsőoktatási sportélet népszerűsítése. Az eseményen különböző sportágakban mérhették össze egymással magukat az egyetemek hallgatói, mint foci, asztalitenisz, futás, futsal, kosárlabda, labdarúgás és röplabda. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem futsal csapatát már-már hagyományos módon nem csak a PPKE JÁK, hanem Pázmány ITK hallgatói is alkották. 
A kupa első napján, október 15-én a pázmányosok 2 győzelemmel továbbjutottak a csoportjukból, azonban az október 16-án megrendezésre kerülő egyenes kieséses szakaszban 1 vereséget és 2 győzelmet követően 5. helyezést sikerült elérniük. 

"A PPKE kvalitásait nem csak az mutatta meg, hogy a komoly esélyesnek számító Debrecen egy nagyon izgalmas és izzadós meccsen tudta kiejteni őket. Már a csoportkörben is, aztán a rájátszásban szintén bizonyították, hogy egy okos, szervezett és erős csapat. Mint ilyen, az első vigaszág döntőjében az első körben aratott győzelmükhöz hasonlóan a METU-val is „elbántak". A 3:0-os győzelmével a Pázmány megszerezte az ötödik helyet." (KEK kupa krónikája)


Szeretettel gratulálunk!

x