Búcsúebéd az ÖKF program résztvevőinek 2020. július 22.

2020. július 17-én búcsúztatták azokat a nemzetközi keresztény hallgatókat, akik az Ösztöndíjprogram Keresztény Fiataloknak elnevezésű program keretében Magyarországon végezték el mesterképzésüket.

A Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkársága által szervezett eseményen ünnepélyes keretek között búcsúztatták az idén nyáron végzett nemzetközi keresztény hallgatókat.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végzett hallgatók közül hatan voltak jelen a Hotel Memories teteőteraszán tartott búcsúebéden, közülük hárman a BTK-n, hárman pedig az ITK-n végezték el mesterképzésüket. Azbej Tristan államtitkár és Kovács-Pifka Péter, a Hungary Helps Ügynökség vezérigazgatója búcsúztatták ünnepélyes keretek közt a diplomát szerzett hallgatókat.

Husam Francis Kiryaqos Banno, karunk Mérnökinformatikus MSc szakon végzett hallgatója egy jelképes bronz plasztikával köszönte meg maga és hallgatótársai nevében a lehetőséget, hogy kisebbségi üldözött keresztényként nem feledkeztek meg róluk, és hazánkban tanulhattak. Az évente 100 ösztöndíjasból a 2019/20. tanév 2. félévében közel 50 fő diplomázott az ország különböző nagy egyetemein. Hálájukat fejezték ki, hogy biztonságban tanulhattak és színvonalas egyetemeken szerzhettek mesterszakos diplomát. Hazatérve megpróbálnak vezető szerepet betöltve felépíteni a helyi kisebbségben élő keresztény közösségüket, megfelelően kamatoztatva szakmai tudásukat.

x