Diplomaátadó ünnepség nemzetközi mesterképzésünkön 2021. szeptember 27.

A Képfeldolgozás és gépi látás (angol rövidítéssel: IPCV) nemzetközi mesterképzés 2019-21-es évfolyama szeptember 2-án vehette át diplomáját az ITK-n.

A napjainkban egyre növekvő fontosságú területtel foglalkozó képzés olyan tudásanyagot ad át, amely ma már nélkülözhetetlen az orvostudományban, ipari vezérlésben, távérzékelésben, elektronikus kereskedelemben, automatizálásban és még számos egyéb iparágban. A program több oldalról járja körül a gépi látás módszereit, így az itt végzettek igazán értékes és aktuális tudásra tehetnek szert, így a végzés után számtalan karrierlehetőség közül válaszhatnak. A mesterképzés két rangos külföldi egyetem, az Université de Bordeaux (Franciaország) és az Universidad Autónoma de Madrid (Spanyolország) együttműködésével valósul meg, melynek eredményeképp a végzettek mindhárom egyetem diplomáját átvehetik.

Az évnyitó-diplomaosztó ceremónián nemcsak a 2021-23-as évfolyam új hallgatói voltak jelen, hiszen a 19 végzős évfolyam több mint fele személyesen Budapestre tudott utazni. A többi hallgató, valamint a partneregyetemek és az IPCV Alumni képviselői online kapcsolódtak be. Magyarországon, Franciaországon és Spanyolországon kívül Argentínából, Bangladesből, Kínából, Ecuadorból, Etiópiából, Németországból, Nigériából, Pakisztánból és Oroszországból származó diákok is érkeztek, így valóban nemzetközi eseményen gratulálhattunk diplomázóinknak.

A diplomaátadó előtt a friss diplomások tartottak prezentációt, a következő témákban:
- CNN alapú döntések magyarázata: Alkalmazás COVID-19 képekre (Ayyar Meghna Parameswaran, India)
- A 360°-os virtuális valóság-élmény javítása gépi tanulás alapú multiszenzoros ingerekkel (Szabó Péter József)
- Képkockaalapú szuperrezolóció (Alekseenko Iuliia, Oroszország)

Az ünnepség Dr. Iván Kristóf Dékán úr beszédével kezdődött, mely után a Bordeaux-i és a madridi egyetem képviselői is felszólaltak, majd Dr. Karacs Kristóf nemzetközi dékánhelyettes is üdvözölte a végzetteket.

A diplomáig vezető utat temérdek megfeszített munka, szorgalom és erőfeszítés szegélyezi. Természetesen ne feledkezzünk el a támogató családról, barátokról és csoporttársakról, akik segítettek a tanulmányok során; a tanárokról, aki inspiráltak és bátorítottak a megfelelő időben. A járványhelyzet miatt a diploma megszerzése még nagyobb teljesítményt igényelt az évfolyamtól, ennek ellenére 10 IPCV-s hallgató szerzett kitüntetéses diplomát. Számításba véve, hogy az MSc-s éveik minden eddiginél embert próbálóbbak voltak, kiemelkedően büszkék vagyunk a most végzettekre.

A diplomázottak csatlakoznak a folyamatosan növekvő IPCV Alumni hálózathoz, amelyhez olyan magasan képzett öregdiákjaink tartoznak, akik tudásukkal számos országban érnek el változást a világ különböző pontjain. Az IPCV Alumni közösség többek között karriertámogatással és kapcsolatépítési lehetőségekkel segíti a frissen végzetteket.

A diplomaátadó ünnepség egy hajóvacsorával zárult a Dunán, melyet a Pázmány szervezésében a frissen végzettek és a gólyák tiszteletére tartottunk.

Gratulálunk minden végzettünknek és sok sikert kívánunk személyes és szakmai életükben!

x