Ferenc pápa Csíksomlyón 2019. június 4.

Az ITK zarándokcsapata is részt vett a pápai szentmisén Csíksomlyón

Az ITK oktatóiból, munkatársaiból és azok családtagjaiból álló buszos zarándokcsapat május 30. és június 2. között járt a Szentatya csíksomlyói miséje kapcsán Erdélyben. A zarándokokat Alessandro Caprioli egyetemi lelkész is elkísérte a csoport lelki vezetőjeként.

A pénteki napon a csapat a Gyimesekbe látogatott. Az Ezeréves határnál elhelyezték a Kar koszorúját, és megnézték a gyimesbükki és a gyimesfelsőloki tájházat. A gyimesfelsőloki templomban bemutatott szentmisét követően Berszán Lajos atya, a gyimesi csángók papja, a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet római katolikus iskola alapítója beszélt az iskoláról a csoportnak.

Szombaton volt az utazás fénypontját jelentő pápai szentmise amely nagyon mély lelki élményt jelentett. A szentmiséről a csíkszépvízi szállásig hazavezető utat a csoport jó része végig gyalog tette meg.

Vasárnap a zarándokcsoport út közben látogatást tett Lukafalván, a Böjte Csaba testvér által létrehozott gyermekotthonok egyikében, ahol a gyerekekkel közösen vettek részt szentmisén a gyermekotthon épülőfélben levő kápolnájában, majd a gyerekek finom vasárnapi ebéddel vendégelték meg a csoportot.

x