Kiosztották a 2019-es Gábor Dénes díjakat 2019. december 18.

Dr. Rekeczky Csaba, Karunk oktatója, valamint Takács Petra hallgatónk részesültek elismerésben.

A Kuratórium döntése alapján Gábor Dénes-díjban részesült Dr. Rekeczky Csaba villamosmérnök, a Verizon Communications Inc, számítógépes látás igazgatója és a PPKE ITK tanára, az emberi látórendszer felépítése és működési mechanizmusa által inspirált, téridőbeli videó esemény detekciós metódusok kutatása és fejlesztése terén elért eredményeiért, valamint azok hatékony megvalósításához szükséges sokmagos processzor architektúrák és erősen párhuzamos algoritmusok mérnöki tervezéséért, továbbá a világ vezető processzor chipgyártó cégeivel együttműködve alkotott csúcsteljesítményű beágyazott videó esemény detekciós megoldások kifejlesztésért.

A Gábor Dénes OTDK ösztöndíjat a kuratórium két évente ítéli oda az arra legérdemesebb hallgatónak. 2019-ben ezt a díjat Takács Petra, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem MSc hallgatója nyerte, aki az Óbudai Egyetem által szervezett XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Informatika Tudományi Szekciójában, az orvostudományi és biológiai alkalmazások terén nyújtott tudományos kutatási eredményeiért érdemelte ki a műszaki tanulmányait inspiráló elismerést. Dolgozatának címe: Szaliencia Alapú Tumor Szegmentálás Agyi MRI adatokon.
Pályamunkájában bemutatott hibrid algoritmus egy újszerű MRI modalitás kombinációt alkalmaz a potenciális tumorok hatékonyabb kiemelésére, ötvözi a továbbfejlesztett szaliencia térkép alkotási technikákat kétféle neurális hálózat valószínűségi térképeivel. Az OTDK főzsűrije Takács Petra eredményeit kiemelkedő tudományos értékűnek találta és javasolta a Gábor Dénes OTDK Ösztöndíjra.

Szeretettel gratulálunk az elismerésekhez!

forrás: gabordenes.hu

x