Laborátadó és Kihelyezett Oktatói Értekezlet 2019. október 31.

2019. október 30-án az EFOP 3.6.2. pályázat támogatásával ismét kihelyezett oktatói fórumot rendeztünk Esztergomban, melyet összekapcsoltunk a pályázatok segítségével kialakított és felszerelt laborjaink bemutatásával.

Az értekezletet megtisztelték jelenlétükkel a Magyar Suzuki Zrt., a Richter Nyrt. és Esztergom Város Polgármesteri Hivatalának képviselői. Az Egyetem vezetése részéről jelen volt Dr. Frivaldszky János külügyi és tudományszervezési rektorhelyettes úr. A rendezvény elso részében a laborvezetők ismertették a laborjaikba a pályázati támogatásból beszerzett eszközöket és az ezek felhasználásával végzett kutatásokat. Megismerhettük a Suzuki-s együttműködés alapján végzett kutatásokat, a Robotika labor, a Mikrofluidika labor, a Fehérjeexpressziós és a Sejtkommunikációs labor kutatásait, majd ezeket a bejárás során meg is tekinthettük.

A továbbiakban a hagyományos oktatói fórum került megrendezésre. Ennek kezdetén születésnapja alkalmából felköszöntöttük Szolgay Pétert, aki minden jelenlévonek dedikálta a nemrég megjelent interjúkötetét. A fórum első felében rektorhelyettes úr és dékán úr tájékoztatta az oktatókat idoszerű kérdésekről.  Az értekezlet második felében kötetlen vita és beszélgetés folyt a Moodle keretrendszer bevezetésérol, e-learning és videókurzusok alkalmazásának lehetoségeiről, az esztergomi laborok fejlesztésének kérdéseirol, valamint a 2019-es és 2020-as pályázati lehetoségekről.

x