Megnyílt a jelentkezés a Diaszpóra Ösztöndíjra! 2021. november 8.

A magyar kormány elindította az új Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramot, amely Magyarországtól távol, a diaszpórában élő fiatalok számára biztosít rendkívül kedvező feltételeket ahhoz, hogy Magyarországon végezzék egyetemi tanulmányaikat.

A diákok alap-, mester- és doktori képzésre jelentkezhetnek.
Az ösztöndíj fedezi az ingyenes magyarországi tanulmányokat, valamint a teljes körű egészségbiztosítást, illetve szükség esetén intenzív magyar nyelvi előkészítőt is biztosít.


A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra 2022. január 31-ig lehet jelentkezni, az ösztöndíjasok a 2022/2023-as tanévben kezdik majd meg tanulmányaikat. A program – az Európai Unió tagállamai, a Szerb Köztársaság és Ukrajna Kárpátalja megye kivételével – a világ minden országában élő magyar diaszpóra közösségre kiterjed. A jelentkező vállalja, hogy diplomaszerzése után a pályázati felhívásban meghatározott időtartamra közösségi munkával segíti a helyi magyar diaszpórát valamely országban.

Küldetésünknek és feladatunknak tekintjük, hogy távolba szakadt magyar testvéreink Egyetemünkön második otthonra találjanak. Törekvésünk, hogy a fiatalok néhány éves ittlétük során tanulmányaik mellett minél teljesebb körűen megismerhessék történelmünket, kultúránkat, mindennapjainkat és az itt élőket, és igényük szerint bekapcsolódhassanak a magyar egyházi közösségi életbe is.

Az érdeklődőknek lehetőségük van megismerhetni képzéseinket a kari honlapunkat böngészve és az oldalon található kari tájékoztatóból.
További információk a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramról a https://itk.ppke.hu/nemzetkozi/diaszpora-osztondijprogram linken és a program weboldalán olvashatók.


Az ösztöndíjprogrammal összefüggő kérdésekben Karunkon a Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya örömmel áll az érdeklődők rendelkezésére.

x