Pótfelvételi 2021 2021. július 29.

2021. augusztus 8-ig lehet jelentkezni szeptemberben induló alapképzéseinkre.

Molekuláris bionika mérnöki BSc valamint Mérnökinformatikus BSc képzéseinkre elindult a pótfelvételi jelentkezés a felvi.hu felületén.

Karunk molekuláris bionika képzése egy rendkívül gyorsan fejlődő és teljesen új, forradalmi lehetőségeket rejtő szakterületet képvisel hazánkban. A biológiai, a molekuláris fizikai-kémiai és a számítástechnikai tudományok határterületén elhelyezkedő, az élőt és az élettelent összekapcsoló képzésre azokat a fiatalokat várjuk, akik széleskörű természettudományos érdeklődéssel rendelkeznek.

Mérnökinformatikus képzésünk több olyan tudományterületbe nyújt betekintést, ahol az informatika eddig ismeretlen, izgalmas kihívásokkal találkozik. A képzés keretében hazánkban egyedülálló módon oktatjuk a legmodernebb hardverek és a VLSI integrált áramkörök tervezését is. Hallgatóink a „hagyományos" informatika mellett az élő szervezetek információtechnikáját is elsajátítják, és akár többezer processzoros gépeket is tervezhetnek.

Néhány fontos információ a pótfelvételiről:

  • csak azok jelentkezhetnek, akik az általános felvételi eljárás során egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be, vagy egyáltalán nem is jelentkeztek szeptemberben induló képzésre
  • csak egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére lehet jelentkezni (ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formája egy jelentkezési helynek számít)
  • a pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 22-én meghatározott ponthatárnál, vagyis Mérnökinformatikus BSc képzésünknél 356, Molekuláris bionika mérnöki BSc képzésünk esetén pedig 390 pontnál.

x