Tornai Kálmán az Év Informatikai Oktatója 2016-ban 2016. december 7.

Dr. Tornai Kálmán, a PPKE ITK adjunktusa kapta a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) által kiírt Év Informatikai Oktatója elismerést.

A fiatal szakember az egyetemi munkája mellett nagy energiákat fektet arra is, hogy a középiskolás korosztályból minél több diákot nyerjen meg az informatikus szakmának.

Az Év Informatikai Oktatója díjat 2002-ben alapította a Vezető Informatikusok Szövetsége olyan magyarországi működésre bejegyzett, érvényes működési engedéllyel rendelkező felsőfokú oktatási intézmények részére, amelyekben a rendszeresített informatikusképzés főállásban oktató tanárok közreműködésével valósul meg.

A díjra az intézmény jelölheti két oktatóját, melyhez mellékelnie kell a jelöltek szakmai munkáját bemutató pályázati anyagot. A VISZ által felkért független zsűri a pályamunkák és a jelöltek személyes meghallgatása alapján tesz javaslatot a Szövetség elnökségének a díjazott oktatóra. A díjat elnyerő oktató 500 000 forint, egy összegben folyósítandó ösztöndíjban részesül.

A zsűri tagjai 2016-ban: a zsűri elnöke Takács Tibor, a VISZ elnöke, Dervenkár István a Bitport.hu főszerkesztő-je, Dömölki Bálint matematikus, Havass Miklós, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács tagja, Mester Sándor a Project/029 B2B üzletágvezetője, a Computerworld lapigazgatója, Sziebig Andrea, az IT Business főszerkesztője, Turmezey László, a CEU oktatója.

Bővebb információ itt található.

Gratulálunk!

x