ITK-Tehetségprogram

Tájékoztató
a PPKE ITK tehetséggondozási programjáról

A programba személyes meghívás alapján kerülhetnek be azok a tehetséges hallgatók, akik megfelelnek az előírt követelményeknek.

A kiválasztott hallgatók számára külön gyakorlati csoport kerül kialakításra, amelyet a területhez leginkább értő oktató, lehetőleg az előadó tart.

A programban részt vevő hallgatók elsőbbséget élveznek a tárgyfelvételnél: számukra korábban megnyílik a felület és minden választott órára biztosított a bekerülésük.

A tanév folyamán plusz lehetőségük nyílik speciális órák látogatására: Professor Emeritusok, illetve külsős szakmai előadók által tartott előadásokat látogathatnak, laborbemutatókon és labormunkákban vehetnek részt, továbbá lehetőségük nyílik arra, hogy kutatási projektekhez kapcsolódjanak.

A hallgatók haladása minden tanév végén kiértékelésre kerül, melynek figyelembe vételével dékáni döntés alapján folytathatják a programot a következő évben.

A Tehetségprogramról részletesen az alábbi dokumentumban lehet tájékozódni.

A Tehetségprogramban résztvevő hallgatók vélménye a programról:
  • "A Tehetségprogram segítségével még inkább átérezhető a Kar hangulata: ITK~ Igényesség+Tudomány+Kreativitás."
  • "A Tehetségprogram azért jó, mert egyrészt lehetőséget ad elmélyülni olyan területekben, amik érdekesek, illetve könnyebbé teszi a kívánt tárgyak felvételét és a külön tehetségprogramos csoportok keretein belül a tárgy akár mélyebb megértését."
  • "A Tehetségprogram nem csupán önbizalmat ad az ember számára, hogy jó úton halad, hanem a megfelelő tanári odafigyeléssel a befektett tanulást gazdagon kamatoztatni tudja."
  • "A program biztosít számunkra érdekes külön előadásokat, izgalmas otthoni feladatokat, ösztönöz kutatásra és a többlettudás megszerzésére. A tehetségprogram segítségével sokkal gyorsabban lehet tanulni, mert tényleg te választod hogy kinél tanulsz. Motiváló, hogy okos emberekkel vagy körülvéve."
  • "A Tehetségprogram jó lehetőség arra, hogy az ember még az egyetem elején kiemelkedjen a tömegből és ezáltal olyan lehetőségekkel tudjon élni, amik keveseknek adatnak meg."

 

Frissítve: 2019.11.20.

x