Pályázható szociális támogatások:

FIGYELEM! >>> a 2018/19-es őszi félévtől a szociális támogatás igénylésének módja változik! Ezentul a neptunon keresztül lehet a kérvényeket leadni<<<

Új rendszerről Ábrákkal ellátott bővebb leírás itt és itt tölthető le.

Adategyeztetés

Szociális-, illetve Alaptámogatás igényléséhez a hallgatónak szükséges a személyes adatainak rögzítése a Neptunban az adategyeztetési időszakban. Ez arra szolgál, hogy megkönnyítse a további támogatás igénylését, mivel az esélyegyenlőségi adatok berögzítésével nem szükséges félévente leadni az azt igazoló papírt. 

Saját adataidat minden félévben ajánlott leellenőrizni a Saját adatok/ Személyes adatok menüpontban, az esélyegyenlőségi adatok az Előnyben részesítés fülön találhatóa meg ha van ilyen adat. 

  • Amennyiben lakcím adatok nem egyeznek, vagy miniszteri ösztöndíjas a hallgató a Tanulmányi előadó felkeresésével és az eredeti igazoló dokumentumok felmutatásával lehetséges a változtatás.
  • Amennyiben hiányosak az előnyben részesítésre vonatkozó információk, az új adatok felvitele a Neptunban található űrlap (Információ\ Általános nyomtatványok\ Esélyegyenlőségi adatbejelentő) és az esélyegyenlőségi kategóriára vonatkozó igazoló dokumentum fénymásolatának Tanulmányi Osztályon történő leadásával tehető meg.

Az alábbi esélyegyenlőségi adatok tüntethetőek fel :

  • · Árva
  • · Félárva
  • · Családfenntartó
  • · Gyermekgondozó
  • · Nagycsaládos
  • · Fogyatékkal élő
  • · Hátrányos helyzetű
  • · Halmozottan hátrányos helyzetű

Az esélyengyenlőségi adategyeztetési ürlapot és csatolmányait az alábbi időpontokban lehet a Tanulmányi Osztályon az ügyfélfogadási rendje alapján leadni:

Adategyeztetési időszak : 2021. január 28. csütörtöktől - 2021. február 10. szerdáig

Rendszeres szociális támogatás

A nehezebb anyagi körülmények között élő hallgatókat hivatott támogatni. Elbírálásánál fontos szempont a családban egy főre eső jövedelem, a testvérek száma, tartós betegségek és még számos tényező. Mivel nincs külön lakhatási, csak szociális támogatás, ezért a pályázatnál a lakhatási körülményeket is figyelembe vesszük.

A pályázatok elbírálását, pontozását a HÖK, a kifizetéseket a Gazdasági Osztály végzi dékáni és rektori jóváhagyással. Kérjük, a pályázat leadása előtt olvasd el és ismerd meg az egész PPKE-n újonnan (2018-ban) bevezetett egységes pontrendszert és az elfogadott dokumentumok listáját! 

!!! Az elfogadott dokumentumok listájának elolvasása kötelező, a dokumentumokat ez alapján fogadjuk el !!!

Az űrlapok kitöltését a neptunon keresztül lehet megtenni az Ügyintézés/ Kérvények menüpontban, a Kitölthető kérvények fülön Rendszeres Szociális támogatás igényléseéhez az 501 Rendszeres szociális támogatás kérvényt kell kitölteni. ( Kérvény nevére kattintva tehető meg a kitöltés.) 

Kérvény kitöltése során a hallgató kiválaszthatja a rá vonatkozó jellemzőket és PDF csatolmányokkal kell állításait igazolnia. Dokumentum csatolása nélkül a kérvény nem benyújtható. A Kérvény leadása gomb után egy kérvény már nem módosítható, átkerül a Leadott kérvények fülre. 

Leadott kérvényeket a HÖK Gazdasági bizottság kijelölt tagjai véleményezik, hibás kérvényt egyszer lehet visszaküldeni javításra ekkor a hallgató kap a visszaküldésről egy üzenetet a  Neptunban. Ezután a hallgatónak hibaüzenetként megjelenik az ok ami miatt vissza lett dobva a kérvény és ennek javítására van lehetősége a hallgatónak. Ha a visszaküldés után se sikerült elfogadhatóan alátámasztani a dokumentumokkal egy bizonyos állítást, arra a rendszer az adott állítás pontszámát nem számítja bele a végső pontszámba. 

Önellátó hallgatóknak minden félévben részt kell venniük egy bizalas beszélgetésen a HÖK Gazdasági és Szociális Bizottság tagjaival. Személyes beszélgetés időpontja és helyszíne üzenet formályában jut el a hallgatóhoz, ha azon egy hallgató nem jelenik meg ( és nem szól, hogy nem megfelelő időpont esetén keressünk egy másikat) a Rendszeres szociális támogatásra beadott kérvényét el kell utasítanunk. 

Rendszeres Szociális támogatás kérvényének leadási időpontja : 2021. február 1-12.(23:59) 

Rendszeres Szociális támogatás kérvény javításának leadási időpontja : 2021. február 1-23 (23:59)

Rendszeres Szociális támogatás kérvény önellátó beszélgetések időpontja: 2021. február 15-17, Teamsen keresztül

Aki nem adja le a kérvényt 2021. február 12-ig, annak nem áll módunkban pótlási lehetőséget biztosítani!

Letölthető dokumentum templatek:

További kitöltendő dokumentumok önellátóknak:

 

Ha további kérdéseid merülnek fel írj a kari gazdaságisok e-mail címére ( itk.szoctam@gmail.com ), vagy keress meg közülük valakit, szívesen segítünk Neked. Kérjük a fenti módokon keressetek minket, különben nem tudjuk biztosítani, hogy időben válaszolunk! 

Alaptámogatás

Alaptámogatásban az adott képzési szinten (BSc, MSc) első alkalommal államilag támogatott hallgatói jogviszonyt létesítő személy részesülhet, az első aktív félévre való beiratkozás (gólya) alkalmával. Akkor lehetsz jogosult, ha a kiemelten rászoruló hallgatói csoportok* valamelyikébe tartozol.
További információkat és a kiemelten rászoruló hallgatói csoportokat itt találod.
A támogatás igénylése a neptunon keresztül fog megtörténni. Alaptámogatás a rendszeres szociális támogatás leadásának idejében tehető meg. 

Kérvény ígényléséhez a Neptunon az Ügyintézés/ Kérvények menüpontban, a Kitölthető kérvények fülön található 502 Alaptámogatás kérvényt kell leadni. 

Leadás során az adategyeztetési időszakban rögzített esélyegyenlőségi adatok automatikusan megjelennek a kérvényben, kivéve egy adatot: Kérvényező gyámügyi helyzete. Ha az alaptámogatást ezen az alapon akarod kérni szükséges a kérvényen megjelölni és az igazoló dokumentumokat csatolni. A kérvény a Kérvény leadása gombbal benyújtható, ezután adatokat nem lehet rajta módosítani. 

Rendkívüli szociális támogatás

Azok a hallgatók pályázhatnak ezért a juttatásért félév közben (a rendszeres szociális támogatás leadási ideje után), akiknek a „szociális helyzete valamilyen hirtelen, váratlan esemény miatt megváltozott” a rendszeres szociális támogatás idején leadott űrlapon feltüntetett adatokhoz képest - lehet ez haláleset, baleset, munkahely elvesztése, tehát alapvetően olyan események, amik a család egy főre eső jövedelmét jelentősen csökkentik, vagy jelentős kiadással járnak. A pályázatot a HÖK Gazdasági Bizottsága bírálja el.


A támogatás igényléséhez a neptunon kell kitöltened az 503 Rendkívüli szociális támogatás kérvényt és a csatolt igazolásokkal együtt leadnod. (Ügyintézés/ Kérvények menüpontban, a Kitölthető kérvények fül)

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj olyan pénzbeli szociális támogatás, aminek elbírálását nem az Egyetem végzi, azonban sikeres pályázat esetén az Egyetem folyósítja azt. A Bursa Hungarica ösztöndíjat a nemzeti erőforrás miniszter pályázat alapján ítéli oda, kizárólag szociális szempontok alapján.
Bővebb információk: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapja

x