Dr. Horváth András PhD, egyetemi adjunktus

Dr. Horváth András 2004 óta kötődik Karunkhoz. Eleinte mint mérnökinformatikus hallgató, később mint a doktori iskola hallgatója és 2012 óta pedig már oktatóként tevékenykedik az ITK-n. Jelenleg a Celluláris hullámszámítógépek és a Multimodális fúzió és navigáció tárgyakat oktatja.
(2016. június)

Hova járt egyetemre? Miért éppen ezt a szakot, szakterületet választotta?
Itt végeztem az ITK-n még osztatlan mérnök-informatikus képzésen. Amikor a továbbtanulást tervezgettem, nagyon érdekesnek találtam ezt a Kart. Mindig is szerettem a matematikát (bár sajnos valamiért ez manapság nem népszerű) és ilyesmi irányba szerettem volna mindenképpen továbblépni, de érdekelt a biológia is. Aztán Roska Tamás egyik előadását hallgattam, ami nagyon felkeltette az érdeklődésemet a Kar iránt.

Milyen (konkrét) élményei vannak egyetemi éveiről?
Csupa jó élményem van, nagyon szerettem az egyetemi éveket. A fiatalos, jó közösség nagyon tetszett, sok barátság szövődött és sok jó élményt átéltünk. Nagyon szimpatikus volt, hogy a tanárok kollégaként tekintettek ránk és mindenkit ismertek név szerint. Szervezőként részt vettem gólyanapok és egyetemi napok előkészületeiben és háttérmunkálataiban, ezekre az élményekre is nagyon jó szívvel emlékszem vissza.

Hogyan indult a pályafutása? Mi motiválta?
Úgy érzem, még most is a pályafutásom elején vagyok. Az egyetemi képzés után itt maradtam doktori képzésen. Úgy gondolom, megtaláltam a helyem, olyan dolgokba láttam bele az egyetemi évek alatt, amivel érdemes foglalkozni és engem nagyon érdekelt is, így hát maradtam és szerencsére a doktori program elvégzése után is volt lehetőségem a karon maradni. Most is úgy vélem, sok érdekes dolgot tanulhatok még és immáron taníthatok is és remélem, emellett hasznos, amit csinálhatok.

Hogyan került hozzánk az egyetemre? Mióta van az ITK-n?
2004 óta kötődöm az egyetemhez, és ahogy korábban is említettem, itt ragadtam :)

Mi a legkedvesebb élménye az ITK-val kapcsolatban?
Nem igazán tudok egy élményt kiemelni, az évek során rengeteg kedves élményem volt, fiatal felnőtt életem egyik legmeghatározóbb élménye az eddig itt töltött 12 év.

Melyik három szóval jellemezné az ITK-t?
Családias; modern; tudományos.

Szívesen járna-e hallgatóként az ITK-ra? Miért?
Igen. Nagyon örülök, hogy ide jelentkeztem anno, ugyanígy tennék ma is.

Megosztana valamit a családjáról?
Ikervárról származom, Vas megyéből, a szüleim most is ott élnek. Bátyám családjával Ausztriában él, én az egyetem óta Budapesten élek, immáron feleségemmel együtt.

Szabadidejét mivel szereti tölteni?
Szívesen zongorázom, olvasok, úszok és szeretem aktív kikapcsolódással tölteni a szabadidőmet.

És végül: mit üzen a hallgatóknak?
Itt az ITK-n, főleg a felsőbb években, viszonylag nagy szabadságot kapnak a diákok. Azt üzenném nekik, hogy próbálják meg ezt megfelelően kamatoztatni, koncentráljanak arra, hogy megtalálják azt a területet, ami számukra fontos, érdekes és hasznos. Aktívan keressék a lehetőséget, hogy valóban azzal foglalkozzanak, amit szeretnek és a további években számukra és a társadalom számára is hasznos lehet, mert szerencsére a kar erre nagyon jó lehetőségeket teremt.

 

x