Spin-off cégek

Jedlik Innováció Kft.

 • A Jedlik Innováció Kft. 2008-ban jött létre, mint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán működő Technológia-Transzfer Iroda hasznosító szervezete. A cég missziója a Pázmány Egyetemen születő technológiák és szellemi termékek inkubációja és piaci hasznosítása.
 • Elérhetőségek:

StreamNovation Kft.

 • Egy-egy számítási feladat implementációja architektúrától függő algoritmikus gondolkodást igényel. Tapasztalataink azt mutatják, hogy adott probléma implementációja hatékonyabb lehetne, ha nem egy adott architektúrát, hanem akár párhuzamosan több ún. heterogén számítási rendszert használnánk. Mind a feladatosztályok, mind egy algoritmus heterogén implementációja során a megfelelő partícionálás és architektúraválasztás kritikus lehet és nem-triviális feladat. Mindazonáltal meggyőződésünk, hogy az egyre nagyobb processzorszámmal rendelkező jövőbeni hardvereken ezeknek az implementációs problémáknak a megoldása a hatékony algoritmusfejlesztéshez és megvalósításukhoz szükséges lesz.
 • A fejlődés iránya egyértelmű. A sok ezer processzoros rendszerek a jövőben minden PC-ben elérhetővé válnak. Az ezekre történő fejlesztéshez korábbi kódok portolására nagy igény van már ma is és folyamatosan lesz a következő időszakban. Véleményünk szerint az az új technológia, amit cégünk képvisel a szoftverfejlesztés automatizálásában, alapvetően változtatja meg e területen a számítástechnika jövőjét.
 • További információk: StreamNovation Kft.

OptoForce Kft.

 • Az OptoForce egy olyan háromdimenziós erőmérő szenzor, amely messze megelőzi képességeiben a piacon jelenleg elérhető hagyományos egydimenziós alapszenzorokat. A háromdimenziós erőmérő képességével pedig nem csak az erő nagyságát, hanem annak irányát is képes érzékelni (például csúszás), ezáltal nemcsak felülmúlja ezen érzékelőket, hanem gyakorlatilag új kategóriát teremt a piacon. A háromdimenziós erőmérésen túl a rendkívüli mérési átfogása teszi egyedülállóvá az érzékelőt, ami képes akár egy tollpihe érintését detektálni, valamint az emberi tapintáshoz hasonlóan akár pulzusmérésre is használható, de emellett egy kalapácsütésnek is ellenáll, sőt még mérni is képes azt!
 • OptoForce is a novel three dimensional force sensor which outperforms the traditional one dimensional sensors  available on the market. Due to its three dimensional force sensing capability not only the magnitude but the direction of the acting force (for example the slipping) can be accurately measured. Therefore, it does not simply outperform the traditional basic sensors but practically it creates a new category on the market. Beyond the three dimensional force sensing capability of our sensor, its high dynamic range makes it unique and able to measure even the gentlest touch of a feather and in the same time to be able to withstand and also to measure even an impact of a hammer!
 • További információk: OptoForce Kft.

Dermus Kft.

 • A bőrbetegségek sokunknak okoznak gondot. A lakosság több mint egyötöde bőrrel kapcsolatos panasza miatt keresi fel a háziorvosát. Sajnos bőrgyógyászt sokszor nehezebben tud felkeresni: nyugaton sok országban átlagosan több mint egy hónapra kell várni, hogy bőrgyógyászt láthasson a páciens. Pedig a bőrrák a fejlett világban az egyik leggyakoribb rák és korai detekciója életet menthet. Az Egyesült Államokban, ahol évente 5,4 millió esetet találnak, a leggyakoribb ráktípus.
 • Célunk egy olyan eszköz és kapcsolódó szolgáltatások kifejlesztése, amelyek segítenek a bőrrák korai felismerésében, illetve a beavatkozás megtervezésében. Egy szabadalmi eljárás alatt lévő technológiának köszönhetően képesek vagyunk egy olyan költséghatékony és hordozható ultrahang-alapú eszközt fejleszteni, amely széles körben használható. Az eszköz belelát a bőrfelszín alatti elváltozásokba, ezáltal teljesebb képet adva az elváltozás természetéről, illetve kiterjedéséről.
 • További információk: Dermus Kft.

Frissítve: 2019.11.04.

x