1. A jelentkezéseddel elfogadod a verseny szabályzatát!
 2. A Bionika Akadályverseny 2 fordulós. Az 1. forduló online, a 2. forduló a PPKE ITK épületében (Budapesten) kerül megrendezésre.
 3. A versenyen az a csapat vehet részt, aki előzetesen regisztrál a megadott jelentkezési felületen (2023. november 20. 23:59 -ig lehet regisztrálni).
 4. A regisztráció során csapatnevet, a csapattagok iskolájának adatait, kapcsolattartó nevét és elérhetőségét kérjük megadni. Az első forduló feladatsorának linkjét a megadott e-mail címre küldjük, kérjük a cím helyességének fokozott ellenőrzését!
 5. A versenyen 10-12. osztályos, középiskolások 4 fős csapatai indulhatnak.
 6. Egy diák csak egy csapatban szerepelhet, egy iskolából több csapat is indulhat, de a második fordulóban iskolánként legfeljebb kettő csapat vehet részt.
 7. A csapatokkal a szervezők emailben tartják a kapcsolatot a jelentkezésnél megadott kapcsolattartón keresztül.
 8. A verseny során kiadott feladatokat a zsűri pontozza, és az elnyert pontok rangsora szerint alakul ki az eredmény.
 9. A versenyen a részvétel ingyenes.
 10. A verseny nyelve magyar, de az online feladatok megoldásához más nyelvű források, segédanyagok is használhatók.
 11. A kiadott feladatokhoz tartozó beadási határidőket, feltételeket a feladatok kiírása tartalmazza, azokat szigorúan vesszük. A határidőn túli megoldást nem áll módunkban értékelni.
 12. A versenyről kép és hangfelvétel készülhet, melyet a szervezők és a szervezésében közreműködő szervezetek szabadon felhasználhatnak saját honlapjukon a rendezvénnyel kapcsolatos hivatkozásként és jövőbeli népszerűsítésében. A felvételek kezelése során a GDPR irányelvei szerint járunk el, ellenszolgáltatásra a szervezők nem kötelezhetőek.
 13. Az első forduló feladatsora az itk.ppke.hu oldalon történő regisztráció után, a regisztráció során megadott címre e-mailben küldött linken érhető el, 2023. október 24. 12:00-tól
 14. Az első forduló megoldásait a csapatoktól a feladatlapon részletezett módon, online várjuk, 2023. november 21. 23:59-ig.
 15. Az első forduló feladatainak megoldásáért az adott feladatra kiemelkedő pontszámot elérő csapatok tagjai tárgyi nyereményekben részesülnek. A feladaton elért pontszámot a megoldás beérkezésének időpontjával súlyozzuk!
 16. Az első fordulón nyert tárgyi nyereményeket a csapattagoknak postai úton vagy személyesen juttatjuk el, a csapat kapcsolattartójával történő e-mailes egyeztetést követően.
 17. A csapatok az első fordulóban elért összpontszám alapján kerülnek rangsorolásra, és ez alapján juthatnak a második fordulóba. A második fordulóba való bejutáshoz tekintetbe vett összpontszámba a beküldés ideje szerinti súlyozás NEM számít bele!
 18. A verseny 2. fordulójában való részvétel előtt valamennyi jelentkező (illetve szülő/gondviselő) írásban nyilatkozik, hogy a fenti feltételeket elfogadja.
 19. A 2. fordulóba az 1. fordulón legjobban teljesítő csapatok jutnak be.
 20. A 2. fordulón való részvételhez a csapat minden tagjának regisztrálnia kell.
 21. A 2. forduló 2023. december 16-án kerül megrendezésre.