Bionika akadályverseny - CSAPATverseny Bionika akadályverseny - EXP Bionika akadályverseny - SOLO

 

 

Egy UNIKÁLIS csapatversenyként indult,...

Több, a Pázmány ITK által indított és sikeres versenyt követően 2015-ben felmerült, hogy kifejezetten a középiskolai célcsoportra fókuszálva, speciális bionikai témájú csapatversenyt is szervezzünk.

Így 2016-ban dr. Oláh András és dr. Iván Kristóf koordinálásával megrendeztük az első Bionikai akadályversenyt, ami a bionika által összefogott tudományterületek (biológia, kémia, fizika és informatika) iránt érdeklődő, tehetséges 10-12. osztályos középiskolás diákoknak biztosít lehetőséget arra, hogy játékos módon közelebbről is megismerkedjenek a bionika fogalmával.

2016-tól folyamatosan, minden évben (általában ősszel) megszervezzük a CSAPATversenyt, melyre mindig négy tagú csapatok jelentkezését várjuk. A különböző nehézségű és összetételű feladatokon keresztül az érdeklődési körükkel egymást kiegészítő diákok ráláthatnak a bionikában foglalt tudományterületek közötti kapcsolatokra és ezek jelentőségére. A CSAPATverseny egy online elődöntőből, valamint egy egész napos (szombati) akadályversenyből áll. 

... majd 2023-ban egyéni versenyt is hirdettünk, mely a SOLO nevet kapta,... 

2023. tavaszán először kísérleteztünk azzal, hogy az eredetileg csapatjátéknak szánt Bionika akadályversenyt egyéni versenyként is megszervezzük 10-11. évfolyamos diákoknak! A versenyzők másfél hónapot kaptak a feladatok kidolgozására, és bár a beadási határidő már belenyúlt a nyári vakációba, így is nagyon sok megoldás érkezett!

...végül 2024-ben ennek a módosított verziója, az EXP indul útjára!

Az egyfordulós online versenyre 9-11. osztályos diákok két fős csapatainak jelentkezését várjuk, akik szívesen próbára tennék tudásukat az előzőekben ismertetett témakörökben!