Időpont: 2024. február 15.

Szervező: Dr. Oláh András, elérhetősége: olah.andras@itk.ppke.hu

A tréning online (Teams) 12:00-18:00 között lesz megtartva, 5 blokkban rövidebb szünetekkel. (A Teams linket később tesszük közzé.)

A tréninget Nagy György (gyorgy.nagy.it@gmail.com) tartja, ő a mintatantervben szereplő Scrum Agile Development Methodology (Scrum agilis fejlesztési módszertan) oktatója is.

A Scrum egy agilis szoftverfejlesztési keretrendszer, ami napjainkban minden szoftverfejlesztési területen jelen van. A Scrum és az agilis szoftverfejlesztés ismerete a mai világban elengedhetetlen a sikeres karrierhez. Ebben a kurzusban a hallgatók interaktív feladatokon keresztül sajátítják el a szükséges készségeket. A Scrum basic tanfolyam az alábbi témákat mutatja be:
  • 1. Mi az az agilis szoftverfejlesztés, miért fontos és miért alakult ki? A hallgatók áttekintik az agilis alapelveket, és megismerik a különbséget a vízesésmodell és az agilis modell között.
  • 2. Mi az a Scrum és mik az alappillérei?
  • 3. Scrum szerepek: Product Owner, Scrum Master, Developers. A szerepek bemutatásra kerülnek a keretrendszer szempontjából és hogy hogyan működnek a való életben.
  • 4. Scrum események: Sprint, Sprint planning, Daily Scrum, Sprint review, Sprint retrospective. Betekintést nyernek a hallgatók, hogyan működnek a scrum események. Mire kell figyelni a tényleges használatukkor, mik az jellemző buktatók.
  • 5. Scrum artifacts: Product backlog, sprint backlog, increment. A különböző munkaanyagok helyes használata elengedhetetlen a hatékony fejlesztéshez. Az elméleten kívül, helyes és helytelen valós példákkal is megismerkednek a résztvevők.