Diákoknak

Unod már, hogy az iskolapadban ülve kell hallgatnod a száraz tananyagot? Szeretnéd kézzel fogható, gyakorlati példákon keresztül látni, amit a könyvekből megtanultál? Szeretnéd kipróbálni magad kétkezi feladatok kapcsán?

Ha a fenti kérdések közül bármelyik is igaz rád, akkor Neked találtuk ki a Makerspace nevű programsorozatunkat. A program célja, hogy mindannak az elméleti tudásnak, amit tanórai keretek között már megszereztél, rendkívül gyakorlatias, szemléletes, kreatív módon tudd mindennapi hasznát, jelentőségét megérteni. A foglalkozások különböző tantárgyakhoz kapcsolódnak, melynek során érdekes feladatokat kell megoldanod.

Gyere el! Alkoss! Kérdezz! Próbáld ki!

 

Tanároknak

A MakerSpace (közösségi alkotóműhely) foglalkozások hangsúlyos célkitűzése, hogy felkeltse és megerősítse a diákok érdeklődését a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai főiskolai/egyetemi szakok iránt, ezért a foglalkozások megtervezése és megvalósítása során igyekszünk a fiatalok által kedvelt, „trendi” eszközöket felhasználni. Összesen 3 foglalkozást ajánlunk a biológia, a kémia, a fizika és az informatika területéről úgy, hogy azok kapcsolódjanak a kerettantervben szereplő szaktárgyi anyagokhoz.

A foglalkozásokat a Pázmány ITK épületének (1083 Budapest, Práter u. 50/a) jól felszerelt laborjaiban tartjuk. A foglalkozások teljesen ingyenesek.

Minden félévben hirdetünk meg foglalkozásokat, témákat és azokhoz kapcsolódóan időpontokat is, melyekre fel lehet jelentkeztetni csoportokat. A jelentkezést követően szervezőink felveszik majd Önnel a kapcsolatot és a részleteket emailben leegyeztetik.

Az Ön segítsége nagyon fontos a foglalkozások sikeres megtartásához, hiszen:

  • A kapcsolatfelvételtől a foglalkozás megtartásáig Önnel fogjuk tartani a kapcsolatot.
  • Némelyik foglalkozáshoz (pl. drónok) előzetesen küldünk összefoglaló anyagokat, amelyekből a diákok fel tudnak készülni a foglalkozásra. Ezek eljuttatásában számítunk az Ön segítségére.
  • Nagyobb létszám esetén örömmel vesszük, ha aktívan segíti a foglalkozások gyakorlati részének a lebonyolítását is.