A Pázmány ITK matematika és fizika tantárgyakból ingyenes, 50 órás, emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamot indít. A tanfolyamok október 17-én (matematika), illetve 19-én (fizika) indulnak.

Meghosszabbított jelentkezési határidő:

  • matematika: október 16., éjfél
  • fizika: október 18., éjfél

❗A felkészítő tanfolyamon való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött

❗A tanfolyamok sikeres teljesítéséért 30 pontot adunk a 2025-ös felvételi eljárásban a Pázmány ITK-ra jelentkezőknek.

A tanfolyamokat gimnáziumi tanárok tartják, akik széleskörű tudással és tapasztalattal rendelkeznek a matematika-, illetve fizikaoktatás területén, és mindent megtesznek azért, hogy a diákok a legnagyobb tudással és magabiztossággal vághassanak neki egyetemi éveiknek.

A kurzust az igényeknek megfelelően úgy alakítottuk ki, hogy a középszinten is felmerülő témákat magasabb szinten dolgozzuk fel. Ezen kívül külön feladatokkal segítjük az emelt- és a középszintre készülőket, így annak is érdemes hozzánk járnia, aki matekból vagy fizikából nem szeretne emelt szintű érettségi vizsgát tenni.
Különös figyelmet fordítunk az összefüggések feltárására, igyekszünk minél nagyobb hangsúlyt fektetni azokra a témakörökre, háttér-információkra, amelyek a középiskolás tananyagból általában kimaradnak, vagy idő hiányában kevésbé alaposan tárgyalják őket.

A tanfolyam sikeres elvégzése (min. 20 alkalmon való részvétel, és a tanfolyam végi szintfelmérő legalább 60%-os teljesítése) a 2025-ös felvételi eljárástól kezdve tantárgyanként 30 intézményi pontot ér a Pázmány ITK-ra történő felvételikor.

A tanfolyam időtartama: tantárgyanként 25 alkalom, 50 óra

A tanfolyam ára: a tanfolyamon való részvétel ingyenes

Azok, akik a matematika és a fizika előkészítőn is részt vesznek, 2024 februárjától 12 alkalmas, ingyenes programozás kurzusra is járhatnak a Pázmány ITK-n.

A foglalkozások tervezett beosztása:

  • Matematika: kedd 16:30-18:30 (tematika)
  • Fizika: csütörtök 16:30-18:30 (tematika)

A tanfolyam kezdete: 2023. október 17. (matematika), 2023. október 19. (fizika)

A tanfolyam helyszíne: Pázmány ITK (1083 Budapest, Práter u. 50/a)

Jelentkezés:

Jelentkezési határidő: 2023. október 10. éjfél
A jelentkezési időszakon kívül nem tudunk jelentkezést fogadni!

A tanfolyam elvégzéséről a kurzus végén tanúsítványt állítunk ki a résztvevőknek. A tanúsítvány megkapásának feltétele, hogy a diák részt vesz a (szintfelmérővel együtt) legalább 20 alkalmon, és a tanfolyam végén a szintfelmérőt legalább 60%-os eredménnyel teljesíti.

A tanfolyammal kapcsolatos további tájékoztatás Szalay Mariannától kérhető az alábbi elérhetőségen: dekani.hivatal@itk.ppke.hu

 

Sok szeretettel várjuk a 11-12. osztályos, valamint minden olyan érdeklődő jelentkezését, akik érettségire készülnek!