Kedves leendő Hallgatók, kedves Érdeklődők!

Szeretettel köszöntöm Önöket a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karának közössége nevében!
Köszönöm jelenlegi hallgatóinknak, hogy ránk bízták magukat, amikor a Pázmány ITK mérnöki képzéseire jelentkeztek. Szorgalmukért és tehetségükért cserébe felelősséggel tartozunk Önöknek, és - kollégáim nevében is mondhatom - legjobb tudásunkkal támogatjuk Önöket.

Karunk, a 2023-ban 25 éves jubileumát ünneplő Pázmány ITK legfontosabb célkitűzése, hogy mind az oktatási, mind a kutatási területeken az emberi személyre helyezze a hangsúlyt. A mérnöki és informatikai tudás átadása mellett egyetemünkön kiemelt fontosságú a személyes kapcsolat szerepe is.

Hallgatóinkra a kezdetektől fiatal munkatársainkként tekintünk. A hallgatói kutatómunkákat szegélyező konzultációk során, a mester-tanítvány viszonyban nem csak tudósgenerációk felhalmozódott szakértelmét adjuk át, abban is segítjük őket, hogy teljesen felfedezzék, kik is ők valójában, és megtapasztalják, hogy milyen, akár nagyléptékű eredmények elérésére képesek. Hiszen mindannyian vágyunk arra, hogy valami nagynak és nagyszerűnek a részesei lehessünk!

Mérnökinformatikai képzésünk mellett Karunkon kiemelt fontosságú a bionika mérnöki területe is. Ez a terület az elektronika és biológia szoros kapcsolatára épül, keretében olyan eszközök fejlesztését, programozását és alkalmazását oktatjuk és kutatjuk, amelyek beteg vagy sérült emberek gyógyítását, vagy életük megkönnyítését segítik. Mérnökinformatika és bionika oktatásunk eredményét mutatja, hogy hallgatóink és kutatóink rendszeresen sikeresen vesznek részt a bionika "Forma-1"-es technológiai versenyének, a Cybathlon-nak a különböző versenyszámaiban.

A bionikáról készített összefoglaló filmünket is érdemes megtekinteni!

Mivel számunkra fontos a személyes kapcsolat, leendő hallgatóinkat és az érdeklődő középiskolai diákokat is hívjuk nyílt napjainkra [2023. december 1., 2024. január 26. és február 9.], amelyek során bepillanthatnak laborjaink munkájába, a kutatás-fejlesztés világába! Az itt bemutatott eredményeink többek között az agy-számítógép kapcsolatok, intelligens protézisek és exo-szkeletonok, molekuláris képalkotó rendszerek, miniatürizált laboratóriumi módszerek, mesterséges intelligencia és bioinformatika tématerületeihez kapcsolódnak.

Hallgatóink tapasztalatai szerint az elvárásaink magasak, az út szép, de nehéz. Gyümölcséről ismerszik meg azonban a fa. Végzettjeink munkaerő piaci elhelyezkedése kiemelkedő, az általuk létrehozott technológiai spin-off és start-up cégek sikereire büszkék vagyunk, doktoranduszaink és doktoraink kutatási eredményei nemzetközi szinten jelentősek.

Minden leendő és jelenlegi hallgatónkat hívom, hogy tartson velünk egy olyan intellektuális kalandra, ahol célunk az ember és a világ megismerése, a betegek gyógyítását és az emberek életminőségének javítását szolgáló eszközök kutatás-fejlesztési kérdéseinek megválaszolása és az igazság keresése!

Isten áldását kérem életükre, tanulmányaikra és munkájukra!

Dr. Cserey György
dékán