A képzés részletei:

Tudj meg többet a képzésről Nyílt napunkon, melyet 2023. október 27-én, pénteken tartunk 14:30-tól. Regisztráció.

Szakfelelős: Dr. Karacs Kristóf egyetemi docens

Képzés nyelve: angol

Az IPCV mesterképzés mintatanterve a 2023-24-es tanévre.

A korábban felvett hallgatók mintatanterve a TO saját honlapján található (belépésköteles oldal).

Jelentkezés a képzés saját weboldalán (ipcv.eu) keresztül!

  • Jelentkezési határidő a 2022-24-es évfolyamra: 2022. február 15.
  • Az Image Processing and Computer Vision (IPCV) nemzetközi mesterképzés a PPKE ITK angol nyelven zajló 120 kredites mesterképzési programja, amely két rangos külföldi egyetem, az Université de Bordeaux (Franciaország), illetve az Universidad Autónoma de Madrid (Spanyolország) közreműködésével valósul meg. A nemzetközi mesterképzést elvégző hallgatók a három egyetem diplomáját vehetik kézhez.

  • A képfeldolgozás és gépi látás ma már nélkülözhetetlen fontosságú számos szakterületen (például az orvostudományban, ipari vezérlésben, távérzékelésben, elektronikus kereskedelemben, automatizálásban stb.). Jelenleg ugyanakkor Európa-szerte igen kevés olyan képzés létezik, amely kifejezetten a képfeldolgozás és a gépi látás témakörére fókuszál. Az Image Processing and Computer Vision (IPCV) program célja, hogy olyan elméleti és gyakorlati ismereteket nyújtson a mesterszakos hallgatók számára, amely a témakörhöz kapcsolódóan sokrétű elhelyezkedési lehetőségeket biztosít a végzetteknek.

  • Az IPCV mesterképzésre való jelentkezés alapfeltétele mérnöki, informatikai vagy matematikai szakon szerzett, legalább „jó" minősítésű BSc diploma, valamint legalább B2 szintű komplex angol nyelvvizsga. Amennyiben az ITK valamely mesterképzésére (Mérnökinformatikus MSc, Info-bionika mérnöki MSc vagy Orvosi biotechnológia MSc) járó hallgató felvételizik sikeresen az IPCV képzésre, úgy képzésváltással kerül át az IPCV mesterképzésre.
  • A hallgatók mesterképzésük során egy félévet (őszi félév) a PPKE ITK-n, egy félévet (tavaszi félév) Spanyolországban, ezt követően pedig egy félévet (őszi félév) Franciaországban töltenek. A program során az évfolyam hallgatói közösen utaznak egyetemről egyetemre; mindhárom egyetemen angol nyelven végzik a képzésben meghatározott tárgyakat. Az utolsó, negyedik szemeszterben minden hallgató az általa választott helyszínen (jellemzően saját országába hazatérve) írja meg diplomamunkáját, illetve végzi el szakmai gyakorlatát.

Képzés költsége, ösztöndíjak: A képzés önköltséges, a tandíj EU-s állampolgároknak 3000€/tanév. Az IPCV konzorcium a 2021-23-as évfolyam számára legalább 10 IPCV kiválósági ösztöndíjat ajánl fel, mely fedezi a képzés teljes tandíját, és a teljeskörű egészségbiztosítást. Az ösztöndíjat a képzés teljes időtartamára lehet elnyerni, pályázni az IPCV képzésre való jelentkezéssel egyidőben szükséges.

A nem magyarországi félévek megélhetési költségeihez hozzájárulásként Erasmus+ ösztöndíj pályázható, melynek összege Franciaországban és Spanyolországban 520€/hó. Emellett a résztvevő országok nemzeti ösztöndíjai is elérhetők, ill. várhatóan céges ösztöndíjak is meg lesznek hirdetve. A képzés tandíja hasoló a Magyaroszágon elérhető angol nyelvű mérnöki képzésekhez, ugyanakkor a hármas diploma szakmailag egyértelműen nagyobb lehetőségeket rejt.

További információk az ösztöndíjjal kapcsolatban