Jedlik Innováció Kft.

 • A Jedlik Innováció Kft. 2008-ban jött létre, mint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán működő Technológia-Transzfer Iroda hasznosító szervezete. A cég missziója a Pázmány Egyetemen születő technológiák és szellemi termékek inkubációja és piaci hasznosítása.
 • Elérhetőségek:

StreamNovation Kft.

 • Egy-egy számítási feladat implementációja architektúrától függő algoritmikus gondolkodást igényel. Tapasztalataink azt mutatják, hogy adott probléma implementációja hatékonyabb lehetne, ha nem egy adott architektúrát, hanem akár párhuzamosan több ún. heterogén számítási rendszert használnánk. Mind a feladatosztályok, mind egy algoritmus heterogén implementációja során a megfelelő partícionálás és architektúraválasztás kritikus lehet és nem-triviális feladat. Mindazonáltal meggyőződésünk, hogy az egyre nagyobb processzorszámmal rendelkező jövőbeni hardvereken ezeknek az implementációs problémáknak a megoldása a hatékony algoritmusfejlesztéshez és megvalósításukhoz szükséges lesz.
 • A fejlődés iránya egyértelmű. A sok ezer processzoros rendszerek a jövőben minden PC-ben elérhetővé válnak. Az ezekre történő fejlesztéshez korábbi kódok portolására nagy igény van már ma is és folyamatosan lesz a következő időszakban. Véleményünk szerint az az új technológia, amit cégünk képvisel a szoftverfejlesztés automatizálásában, alapvetően változtatja meg e területen a számítástechnika jövőjét.
 • További információk: StreamNovation Kft.

OptoForce Kft.

 • Az OptoForce egy olyan háromdimenziós erőmérő szenzor, amely messze megelőzi képességeiben a piacon jelenleg elérhető hagyományos egydimenziós alapszenzorokat. A háromdimenziós erőmérő képességével pedig nem csak az erő nagyságát, hanem annak irányát is képes érzékelni (például csúszás), ezáltal nemcsak felülmúlja ezen érzékelőket, hanem gyakorlatilag új kategóriát teremt a piacon. A háromdimenziós erőmérésen túl a rendkívüli mérési átfogása teszi egyedülállóvá az érzékelőt, ami képes akár egy tollpihe érintését detektálni, valamint az emberi tapintáshoz hasonlóan akár pulzusmérésre is használható, de emellett egy kalapácsütésnek is ellenáll, sőt még mérni is képes azt!
 • További információk: OptoForce Kft.
 • OptoForce is a novel three dimensional force sensor which outperforms the traditional one dimensional sensors  available on the market. Due to its three dimensional force sensing capability not only the magnitude but the direction of the acting force (for example the slipping) can be accurately measured. Therefore, it does not simply outperform the traditional basic sensors but practically it creates a new category on the market. Beyond the three dimensional force sensing capability of our sensor, its high dynamic range makes it unique and able to measure even the gentlest touch of a feather and in the same time to be able to withstand and also to measure even an impact of a hammer!
 • További információk: OptoForce Kft.

Dermus Kft.

 • A bőrbetegségek sokunknak okoznak gondot. A lakosság több mint egyötöde bőrrel kapcsolatos panasza miatt keresi fel a háziorvosát. Sajnos bőrgyógyászt sokszor nehezebben tud felkeresni: nyugaton sok országban átlagosan több mint egy hónapra kell várni, hogy bőrgyógyászt láthasson a páciens. Pedig a bőrrák a fejlett világban az egyik leggyakoribb rák és korai detekciója életet menthet. Az Egyesült Államokban, ahol évente 5,4 millió esetet találnak, a leggyakoribb ráktípus.
 • Célunk egy olyan eszköz és kapcsolódó szolgáltatások kifejlesztése, amelyek segítenek a bőrrák korai felismerésében, illetve a beavatkozás megtervezésében. Egy szabadalmi eljárás alatt lévő technológiának köszönhetően képesek vagyunk egy olyan költséghatékony és hordozható ultrahang-alapú eszközt fejleszteni, amely széles körben használható. Az eszköz belelát a bőrfelszín alatti elváltozásokba, ezáltal teljesebb képet adva az elváltozás természetéről, illetve kiterjedéséről.
 • További információk: Dermus Kft.

Cytocast Kft.

 • A Cytocast egy orvostechnikai startup, mely adatbázisok számítógépes modellbe integrálásával sejtszimulációs szoftvert fejleszt, ami egyesíti az egészséges sejtműködésről rendelkezésre álló molekuláris ismereteket, így szimulálni tudja a rendszerben zavart keltő behatásokat. Ilyen hatások lehetnek a gyógyszeres kezelések és/vagy egy betegség nyomán bekövetkező molekuláris változások.
 • A Cytocast missziója a gyógyszerkutatás és -fejlesztés, valamint a precíziós gyógyászat forradalmasítása egy betegspecifikus teljes sejt szimuláció révén.
 • További információk: Cytocast Kft.
 • Cytocast is a medical technology startup developing a comprehensive cell model integrating all available knowledge about how cells execute their functions to simulate changes in protein complexes in response to perturbation, such as diseases and/or drug treatments.
 • It can provide aid in drug discovery and development and also decision support for selecting the best treatment option for patients.
 • For more information: Cytocast Ltd.

Allonic Kft.

 • Az Allonic az emberi anatómiát szövetről-szövetre leképező bionikus kézprotézisek és telerobotikai rendszerek fejlesztésével foglalkozó startup vállalkozás. Egyedi megközelítésük az additív gyártástechnológiák és ipari textiltechnológiák nyújtotta új előnyök kihasználásával egyszerre integrál puha és merev anyagokat, olyan kezek létrehozásának céljával, amelyek viselése jóval kényelmesebb, mozgásuk természetesebbnek érződik, és jobban integrálódnak testképünkbe organikus felépítésüknek és intuitív vezérlésüknek köszönhetően.
 • További információk: Allonic Kft.
 • Allonic is developing bionic hand prosthetics and telerobotic systems that mimic human anatomy tissue-by-tissue. Leveraging recent advances of additive manufacturing and industrial textile technologies, their unique approach fuses soft and rigid materials with the purpose of creating hands that are much more comfortable to wear, feel natural in their movements, and integrate better into our body image with their organic structure and intuitive control.
 • For more information: Allonic Ltd.