Karunk célja, hogy felkeltsük a középiskolás diákok érdeklődését a matematikai, természettudományi, informatikai, illetve műszaki pályák (MTMI szakok) iránt, valamint, hogy a középiskolai órákon megszerzett elméleti tudás jelentőségét és gyakorlati felhasználását szemléletes, kreatív módon érthessék meg, s ezáltal a tankönyvek ismeretanyaga izgalmas valósággá válhasson számukra. 8-12. évfolyamos diákoknak saját rendezésű versenyeket, táborokat (Bionikai akadályverseny, CodeCamp) és különféle természettudományos foglalkozásokat (Makerspace) is szervezünk.

Ha középiskolásként tanulmányaid során fakultációválasztás előtt állsz, vagy ha a tanulmányaid végén már tudod, hogy milyen pályát választasz, és már csak a megfelelő egyetemet szeretnéd kiválasztani, akkor keress minket a különféle pályaorientációs rendezvényeken, vagy akár a kari Nyílt Napjainkon, melyeket minden évben általában december elején és január közepén tartunk.

Ha pedagógusként középiskolás diákjai számára szeretné az MTMI szakokat népszerűsíteni, illetve vonzóvá tenni, ezt a célkitűzést szolgálják pedagógus-továbbképző programjaink természettudományos tárgyakat tanító pedagógusok számára.