Hogy miért érdemes Erasmusszal külföldre menni?

 

1. Felfedezheted a világot. 

Valóban olyan precízek a németek? És minden olasz pizzát eszik? Hagyd a sztereotípiákat, járj utána te magad! A külföldi ösztöndíjprogramok remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy megismerd egy másik ország szokásait, lakóit, életét. Élj úgy, mint egy helyi, hiszen te nem turista vagy ebben az időszakban! 

2. Magabiztosabbá válsz. 

Akárhonnan is nézzük, egy idegen országban egyedül boldogulni igazi mélyvíz. Ez remek alkalom arra, hogy jobban megismerd saját magadat, azt, hogy hogyan reagálsz a legkülönfélébb helyzetekre. Mire hazatérsz, elkerülhetetlenül megtapasztalod, mit is jelent valójában önállónak lenni. Ez talán a legnagyobb lépés a felnőtté válás rögös útján. 

3. Fejlesztheted a nyelvtudásod. 

Te is tudod: a magabiztos és élő nyelvismeret ma már mindenhol elvárás. Az iskolapad vagy nyelvtanfolyam megadja a szükséges alapokat, de a külföldön eltöltött félév alatt szárnyra kap a nyelvtudásod. Amikor nap, mint nap idegen nyelven kell beszélned, helyzeteket kell megoldanod, ügyeket intézned és tanulnod, úgy fejlődsz, hogy észre sem veszed. Már középfokú nyelvtudással pályázhatsz Erasmus+ ösztöndíjra, és amellett, hogy a legtöbb fogadó egyetemen és a diáktársaid között az angol a közvetítő nyelv, a célország nyelvét is elsajátíthatod. 

4. Új dolgokat tanulsz. 

Azon túl, hogy új ismeretekkel gazdagodsz, beleláthatsz egy másik ország oktatási rendszerébe is. Megismersz más nézőpontokat, új tanulási módszereket sajátítasz el, izgalmas csoportmunkákban és projektekben vehetsz részt. Ráadásul az önéletrajzodban később ez mind igencsak jól fog mutatni. 

5. Hatalmas előnnyel indulsz a munkaerőpiacon. 

Ahogy azt a 2019-es Erasmus Impact Study felmérés is alátámasztja, akik részt vettek Erasmus programban, a diploma megszerzését követően gyorsabban el tudnak helyezkedni, mint nem mobil társaik. A felmérések alapján az ösztöndíjban részesült diákok a későbbiek során elégedettebbek a munkájukkal és a fizetési feltételeik is jobbak, mint azoknak, akik nem vettek részt mobilitási programban. 

 

Szóval, mire vársz? Jelentkezz!