• Vezetők: Dr. Oláh András, Dr. Tornai Kálmán
  • Tagok: Tihanyi Attila, Halász András, Lőrincz Máté, Papp Áron, Daubner Lóránt, Németh Dániel, Bolyki Levente
  • Jelenleg a kutatásaink fókuszában a WSN ipari alkalmazása áll, ahol a szenzorhálózat mellett egy aktuátor-hálózat elosztott vezérlését is meg kell oldani az adott ipari folyamat késleltetés-toleranciájának figyelembevételével. 2011-ben jött létre a MAD (Mobile Application Development) labor, melynek vezetője Tornai Kálmán. A laborban a legfontosabb okostelefon platformok (Android, iOS, kezdetben Windows is) állnak rendelkezésre, melyeken az elérhető saját és csatlakoztatható külső szenzorok fontos adatforrásai számos kutatás-fejlesztési projektnek.
  • A cél, hogy a telefon, a szenzoros mérések elemzésével a felhasználó személyazonosságát nagy pontossággal meg tudja állapítani, az illetéktelen hozzáférések megakadályozása érdekében. Mivel a jelenleg elterjedt azonosítási módszerek többsége könnyedén kijátszhatók, feltörhetők, a probléma megoldásához a soft-biometric jellemzők vizsgálatát végezzük el. Az alkalmazott AI és ML algoritmusok további más adatelemzési, illetve felismerési problémák esetén is bevethetők, ahol a gyanús felhasználói viselkedés kiszűrése szükséges.

A munkafolyamat szemléltetése, hogyan alkalmazzák a nyitott halmazok felismerését egy intelligens mobiltelefon IMU-érzékelőjének leolvasásaira. A javasolt módszer képes megkülönböztetni az ismert felhasználókat és elkülöníteni őket az ismeretlen (a rendszer számára a képzési fázisban ismeretlen) mintáktól.