„A jövőt úgy lehet a legjobban megjósolni, ha mi magunk találjuk fel.” - rekordszámú látogató a Pázmány ITK nyílt napjain

2024.02.09.

Idei nyílt napjainkon kimagasló volt a mérnökinformatikus és a molekuláris bionika mérnöki alapképzéseink iránt érdeklődők száma.

A nyílt napok jó hangulatú, szemléletes előadásai során az érdeklődők megismerhették egyetemünket, ízelítőt kaphattak az ITK-n folyó aktuális kutatásokból, és megtudhatták, hogyan kapcsolódnak be hallgatóink az egyetemi munkába és kutatásokba.

Ahogy Tornai Kálmán oktatásfejlesztési dékánhelyettes január 26-i bevezetőjében Alan Kay amerikai számítástechnikai szakembert idézve elmondta: „A jövőt úgy lehet a legjobban megjósolni, ha mi magunk találjuk fel.”, és mi éppen erre hívjuk a hozzánk jelentkező hallgatókat.

A tájékoztató előadások szünetében és azokat követően saját kérdéseikre is választ kaphattak reménybeli hallgatóink és szüleik az Aulában elhelyezett információs pultoknál. Olyan témákban kaphattak személyreszabott információt, mint a felvételi pontok számítása, az egyes képzéseken szerzett diplomákkal való elhelyezkedési lehetőségek, a kutatási programokba való bekapcsolódás lehetőségei, a nemzetközi ösztöndíjak és a hallgatói közösségek élete.

 

 

 

 

 

 

 

A Pázmány ITK küldetésének tekinti, hogy a falai között zajló kutatás fejlesztés az emberi életminőség javítását szolgálja. Erre nemcsak az előadások során hallhattak példákat az érdeklődők – pl. arról a mesterséges intelligenciára épülő projektről, aminek segítségével a daganatos betegség évekkel korábban diagnosztizálhatóvá válhat vagy arról a projektünkről, amelyben a vízimentés hatékonyságát növelő eszközt fejlesztünk – de a szünetben ki is próbálhatták az önvezető kerekesszéket, illetve a látássérültek tájékozódását segítő mobilapplikációnkat is.

 

 

 

 

 

 

 

Nyílt napjaink a hagyományoknak megfelelően laborlátogatással zárultak, amely során az érdeklődők személyesen is meglátogathatták azokat a laborokat, amelyek munkájáról az előadások során hallottak.

 

 

 

 

 

 

 

 

És hogy miért szeretjük a Pázmány ITK-t? Nézzétek meg kisfilmünket:

 

 

Események

01.
2024. jún.
ITK
MI Alkalmazásai szakirányú továbbképzés - jelentkezési határidő
28.
2024. jún.
ITK
Biológiai adatelemző szakirányú továbbképzés - jelentkezési határidő
16.
2024. aug.
ITK
Biológiai adatelemző szakirányú továbbképzés - online nyílt nap
További események
szechenyi-img-alt