Sikeres pályakezdés – a Pázmányos diploma adja a legnagyobb értéket a mérnökinformatikai és műszaki területek munkaerőpiacán

2023.12.16.

A Pázmány ITK piacképes tudást, könnyű elhelyezkedést és kiemelkedő kezdőfizetést kínál a mérnökinformatikus és molekuláris bionika mérnöki alapképzésein végzett hallgatók számára a Diplomás Pályakövető Rendszer legfrissebb, 2023-as adatai szerint.  

A Diplomás Pályakövető Rendszer legfrissebb adatai szerint a Pázmány Információs Technológiai és Bionikai Kara (Pázmány ITK) piacképes tudást, könnyű elhelyezkedést és kiemelkedő kezdőfizetést kínál a mérnökinformatikus és molekuláris bionika mérnöki alapképzésein végzett hallgatók számára.

A Pázmány ITK Közép-Európában egyedülálló oktatási központ, ahol az informatikai és mérnöki tudományok a molekuláris és neurobiológiával, valamint az orvostudományokkal ötvöződnek. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik többek közt a mesterséges intelligencia, a bioinspirált számítástechnika, a bioinformatika, az orvosi biotechnológia, az idegtudomány, az ember-számítógép interakció.

Munkánk középpontjában a természetben előforduló folyamatok megértése, és azok mérnöki környezetben való megvalósítása áll. Karunk ösztönzi az innovációt, a kutatást és támogatja az együttműködéseket az oktatás minden szintjén, az alapképzéstől a doktori fokozatig.

A különböző tudományágak határterületeire épülő képzéseinken az adott területen ismert és elismert professzorok és oktatók tanítanak. A HVG 2024-es felsőoktatási rangsorában az egyetemi karok között a Pázmány ITK első a tudományos fokozattal rendelkező, és hetedik az MTA címmel rendelkező oktatók arányában.

A mérnöki és informatikai tudás átadása mellett egyetemünkön kiemelt fontosságú a személyes kapcsolat szerepe is. A hallgatói kutatómunkákat szegélyező konzultációk során, nemcsak tudósgenerációk felhalmozódott szakértelmét adjuk át, abban is segítjük őket, hogy teljesen felfedezzék, kik is ők valójában, és megtapasztalják, hogy milyen, akár nagyléptékű eredmények elérésére képesek.

Molekuláris bionika mérnöki képzésünk az első bionika képzés volt Európában, és vezető pozícióját azóta is megőrizte. A HVG 2024-es felsőoktatási rangsorában műszaki képzésterületen a hallgatói kiválóság területén stabilan tartjuk a képzésünk kis létszámának köszönhető 7. helyünket, a felvettek pontátlaga és a nyelvvizsgával felvettek aránya terén a molekuláris bionika mérnöki képzésünk évek óta a képzésterület listavezetői között szerepel.

A hozzánk érkező kiváló hallgatók már az alapképzésünket követően is gyorsan, és kiemelkedően magas kezdőfizetéssel tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon, azonban sokan (több, mint 70%-uk) az egyetem élvonalbeli kutatásaiba bevonódva tovább folytatják tanulmányaikat mesterképzéseink valamelyikén.

Egy mérnökinformatikus diploma mindenképpen jó útlevél a magas kezdőfizetések világában, de az összes mérnökinformatikus képzés közül Pázmány ITK-n végzett mérnökinformatikusok diplomája adja a legmagasabb bértöbbletet ma Magyarországon, és az első munkavállalásig eltelt idő szempontjából is az előkelő második helyen állunk.

Ha ehhez még azt is hozzátesszük, hogy végzett hallgatóink 100%-a diplomás állást talál magának, elmondhatjuk, hogy a Pázmányos diplomával kiváló esélyekkel indulnak hallgatóink a munka világába.

 

Események

12.
2024. febr.
ITK
Tudományos konferenciasorozat
22.
2024. febr.
ITK
Diplomaátadó ünnepségek 2024
29.
2024. febr.
ITK
Középiskolai informatikatanárok szaktárgyi továbbképzése
07.
2024. márc.
ITK
Középiskolai biológiatanárok szaktárgyi továbbképzése
14.
2024. márc.
ITK
Középiskolai kémiatanárok szaktárgyi továbbképzése
21.
2024. márc.
ITK
Középiskolai fizikatanárok szaktárgyi továbbképzése
További események
Széchenyi 2020