• Vezető: Dr. Grand László
  • Tag: Nagy Gábor
  • A laboratórium célja a sporttudomány és a rehabilitáció előre mozdítása a viselhető érzékelők kutatás-fejlesztésével, újszerű számítógépes látás és gépi/mély tanulási technikák, valamint felhőalapú valós idejű adatanalitika alkalmazásával. Küldetésünk az emberi teljesítmény mögött rejlő összefüggéseket felfedezni és megismertetni a sportolókkal, edzőkkel, kutatókkal és cégekkel, ezzel elősegítve az innovációt és a kiválóságot a sport és a rehabilitáció világában.
  • Laboratóriumunkban viselhető érzékelőket kutatunk és használunk a sporttevékenységek során keletkező adatok elvezetésére és rögzítésére. A fiziológiai és kinematikai paraméterek pontos mérésével és automatikus feldolgozásával igyekszünk megérteni a sportolók teljesítményének hátterében zajló folyamatokat. A viselhető szenzorok mellett kamerarendszert alkalmazunk a sportcsapatok együttműködésének megfigyelésére és elemzésére.
  • A számítógépes látás technikáit gépi tanulással és mélytanulási algoritmusokkal kombinálva igyekszünk információt nyerni a sportcsapatok dinamikájáról és ezeket korreláltatni a teljesítménnyel. Ezen értékes ismeretek segítségével kívánjuk az egyének és csapatok teljesítményét javítani, stratégiájuk optimalizálását adatalapú megközelítéssel segíteni.
  • Felhő alapú adatfelvételi és feldolgozási rendszerünk segítségével nagy adatmennyiségek automatikus elemzésére nyílik lehetőség, ezáltal az edzők, sportolók és kutatók azonnali információkhoz juthatnak a teljesítmény hátterében zajló folyamatok megértése, az eredmény növelése és a sérülések megelőzése érdekében. A cégekkel és sportegyesületekkel való együttműködések segítségével kutatási eredményeinkkel közvetlenül igyekszünk hozzájárulni az iparág fejlődéséhez.